PDA

Zobacz pełną wersję : Honda odmawia posłuszeństwa

Spider.
18-03-07, 19:28
witam mam pewien problem z Hondą Civic 1,5 16v LSI 94 a mianowicie po trasie odstawiłem furke na parking i rano kręci ale nie odpala po małej kontroli okazało sie że niema iskry
więc wymeniłem
-cewke zapłonową
-palec i kopułke
-świece
-kable
i nic dalej to sam tyle kasy poszł sie paść :( proszę o pomoc co jeszcz może być nie tak

Mess
18-03-07, 20:06
akumlator sprawdz czy nie ma gdzies przebicia na kablach. luknij sobie tez na aparat zaplonowy. a jak nie to cos z rozzadem.

a.koniuk
18-03-07, 23:39
Witajcie!
Kurcze ja mam to samo. Nie wiecie może przypadkiem gdzie jest dobry mechanik w okolicach Sosnowca? No i w tym wypadku... Jak do niego dojechać:) (lawet or something)??

Pozdrawiam
Andrzej Koniuk

Wiatrak
19-03-07, 08:52
witam mam pewien problem z Hondą Civic 1,5 16v LSI 94 a mianowicie po trasie odstawiłem furke na parking i rano kręci ale nie odpala po małej kontroli okazało sie że niema iskry
więc wymeniłem
-cewke zapłonową
-palec i kopułke
-świece
-kable
i nic dalej to sam tyle kasy poszł sie paść :( proszę o pomoc co jeszcz może być nie tak

A moduł? Poszedł Ci się walić moduł!

Spider.
19-03-07, 11:14
hmmmm tez tak mysle ale ile moze kosztowac i gdzie szukac

harnas
19-03-07, 11:20
mialem tak kiedys po wjechaniu na wielka kaluze to modul...

otis
19-03-07, 12:33
Moduł zapłonowy używany powinieneś w granicach 250zł dostać, nowy ponad 700zł (o ile dobrze pamiętam).

maxx
19-03-07, 12:41
a czy przez moduł auto nie będzie się dziwnie zachowywać, a nie od razu rzuci palenie ??
miałem kiedyś fiata uno i dużo walczyłem z modułem...
może uno mało ma wspólnego z cif ale w pamięci zostaje
mimo wszystko jestem za tym żebyś sprawdził moduł

jacek_bp
19-03-07, 13:46
Czesc.
Ostatnio tez z tym walczylem. Udalo mi sie kupic bez cewki i z rozwalona kopulka aparat za 120 pln. Ale widzialem tez nowke w intercars i omalo nie kupilem za 280 pln (podrubka oczywiscie). Mierzylem rowniez nawet podejrzewalem ktorys w czujnikow polozenia walu lub cylindrow ale nie, okazalo sie ze to modul, nawet nie wiem dlaczego mogl strzelic. W srodku jest transystor wiec moze jakas iskra wrociła albo przebicie jakies.
Ktos pisal o rozrzadzie, moim zdaniem nie jest to napewno rozrzad bylyby inne objawy typu spadek mocy lub wkrecal by sie nie do monca albo mialby klopot z odpaleniem ale palil by z tym ze nie rowno.
Sumujac moje wywody, mialem podobne objawy i w moim przypadku byl to modul zaplonu.

Wiatrak
19-03-07, 14:20
hmmmm tez tak mysle ale ile moze kosztowac i gdzie szukac
jak padł mi moduł, dałem najpier cały aparat do elektronika by mi sprawdził, czy rzeczywiście moduł, zapłaciłem za testy 20 zł że to moduł, potem moduł w aso, chyba 109 zł kosztuje, pikuś i po sprawie

otis
19-03-07, 15:27
Jeżeli moduł w ASO kosztuje 109zł to dałem się okropnie naciąć. Ale coś mi się to za mało wydaje.

harnas
19-03-07, 15:35
nie naciac tylko moze kupiles aparat zaplonowy???

mozes
20-03-07, 07:28
Ja też obstawiam moduł wiem, że jakiś dobry rok temu moduły w JC były po 130 pln więc nie ma tragedii a po ile w ASO bynajmniej u mnie - wolę nie dzwonić i nie pytać bo ceny mają KOSMICZNE.
Pozdr.

Wiatrak
20-03-07, 15:09
Ja też obstawiam moduł wiem, że jakiś dobry rok temu moduły w JC były po 130 pln więc nie ma tragedii a po ile w ASO bynajmniej u mnie - wolę nie dzwonić i nie pytać bo ceny mają KOSMICZNE.
Pozdr.

ASO HONDA CARPA Wrocław były po 109 PLN ludzie, nie panikujcie!

_Qba_
15-06-07, 19:40
zastanwiam sie czy u mnie tez nie jest cos nie tak z moduelm. mam problem z odpaleniem auta rano. kreci kreci i nic. po poludniu jak sloneczko juz troche przyswieci odpala bez probelmu