Zobacz pełną wersję : Honda odmawia posłuszeństwa
witam mam pewien problem z Hondą Civic 1,5 16v LSI 94 a mianowicie po trasie odstawiłem furke na parking i rano kręci ale nie odpala po małej kontroli okazało sie że niema iskry
więc wymeniłem
-cewke zapłonową
-palec i kopułke
-świece
-kable
i nic dalej to sam tyle kasy poszł sie paść :( proszę o pomoc co jeszcz może być nie tak
akumlator sprawdz czy nie ma gdzies przebicia na kablach. luknij sobie tez na aparat zaplonowy. a jak nie to cos z rozzadem.
Witajcie!
Kurcze ja mam to samo. Nie wiecie może przypadkiem gdzie jest dobry mechanik w okolicach Sosnowca? No i w tym wypadku... Jak do niego dojechać:) (lawet or something)??
Pozdrawiam
Andrzej Koniuk
witam mam pewien problem z Hondą Civic 1,5 16v LSI 94 a mianowicie po trasie odstawiłem furke na parking i rano kręci ale nie odpala po małej kontroli okazało sie że niema iskry
więc wymeniłem
-cewke zapłonową
-palec i kopułke
-świece
-kable
i nic dalej to sam tyle kasy poszł sie paść :( proszę o pomoc co jeszcz może być nie tak
A moduł? Poszedł Ci się walić moduł!
hmmmm tez tak mysle ale ile moze kosztowac i gdzie szukac
mialem tak kiedys po wjechaniu na wielka kaluze to modul...
Moduł zapłonowy używany powinieneś w granicach 250zł dostać, nowy ponad 700zł (o ile dobrze pamiętam).
a czy przez moduł auto nie będzie się dziwnie zachowywać, a nie od razu rzuci palenie ??
miałem kiedyś fiata uno i dużo walczyłem z modułem...
może uno mało ma wspólnego z cif ale w pamięci zostaje
mimo wszystko jestem za tym żebyś sprawdził moduł
Czesc.
Ostatnio tez z tym walczylem. Udalo mi sie kupic bez cewki i z rozwalona kopulka aparat za 120 pln. Ale widzialem tez nowke w intercars i omalo nie kupilem za 280 pln (podrubka oczywiscie). Mierzylem rowniez nawet podejrzewalem ktorys w czujnikow polozenia walu lub cylindrow ale nie, okazalo sie ze to modul, nawet nie wiem dlaczego mogl strzelic. W srodku jest transystor wiec moze jakas iskra wrociła albo przebicie jakies.
Ktos pisal o rozrzadzie, moim zdaniem nie jest to napewno rozrzad bylyby inne objawy typu spadek mocy lub wkrecal by sie nie do monca albo mialby klopot z odpaleniem ale palil by z tym ze nie rowno.
Sumujac moje wywody, mialem podobne objawy i w moim przypadku byl to modul zaplonu.
hmmmm tez tak mysle ale ile moze kosztowac i gdzie szukac
jak padł mi moduł, dałem najpier cały aparat do elektronika by mi sprawdził, czy rzeczywiście moduł, zapłaciłem za testy 20 zł że to moduł, potem moduł w aso, chyba 109 zł kosztuje, pikuś i po sprawie
Jeżeli moduł w ASO kosztuje 109zł to dałem się okropnie naciąć. Ale coś mi się to za mało wydaje.
nie naciac tylko moze kupiles aparat zaplonowy???
Ja też obstawiam moduł wiem, że jakiś dobry rok temu moduły w JC były po 130 pln więc nie ma tragedii a po ile w ASO bynajmniej u mnie - wolę nie dzwonić i nie pytać bo ceny mają KOSMICZNE.
Pozdr.
Ja też obstawiam moduł wiem, że jakiś dobry rok temu moduły w JC były po 130 pln więc nie ma tragedii a po ile w ASO bynajmniej u mnie - wolę nie dzwonić i nie pytać bo ceny mają KOSMICZNE.
Pozdr.
ASO HONDA CARPA Wrocław były po 109 PLN ludzie, nie panikujcie!
zastanwiam sie czy u mnie tez nie jest cos nie tak z moduelm. mam problem z odpaleniem auta rano. kreci kreci i nic. po poludniu jak sloneczko juz troche przyswieci odpala bez probelmu