Zobacz pełną wersję : Jaki polecacie tłumik koncowy??
krzysiek civic
10-06-11, 18:29
Witam
Wiem ze juz temat o wydech jest ale mam konretne pytanie:
Jaki polecacie nie za drogi koncowy tlumik ( glosnosc mi nie rpzeszkadza..chciałbym aby był typowo mocno basowy) miałem apexi n1 style ten z allegro dzwiek byl ok tylko wlasnie taki bardziej krzyczacy niz basowy....Co polecicie z typowo basowych WM???
skoro wiesz ze temat jest to trzeba bylo pytac tam ;p
ja mam Ulter i jest fajnie:))
krzysiek civic
10-06-11, 19:04
A co powiecie o WM?? interesuja mnie wlasnie typowo basowe..
krzysiek civic
10-06-11, 19:47
hmm i co wniosła twoja wypowiedz?? po raz 3 mam napisac jaki polecacie?
po raz 2 napisze ulter ;p
Przeczytaj sobie ten temat jednak. Bo wszystko tam masz. Chcesz dużo basu a głośność Ci nie przeszkadza? Wspawaj samą rurkę zamiast tłumika.
nie polecamy zadnego, bo 'basowe' tlumiki to imho wioska nawet jezeli jest to ori apexi, hks, greddy czy skunk.
wyciecie katalizatora srodkowy pełen przelot bez tłumika srodkowego oraz brak tłumika koncowego moze byc sama rura- napewno bedziesz mial mega glosno i basowo
chcesz miec mozliwosc wybrania sie w trase bez zatyczek do uszu i migreny to uderz w przelot bez srodkowego +koncowy ala apexi z mozliwoscia dolozenia wkladki wyciszajacej ( i tak bedzie bardzo glosno)
chcesz miec znosnie zapodaj sobie powyzsza kombinajce z tlumikiem srodkowym
chcesz miec komfortowo + lekki basik w gre wchodzi srodkowy przelot + koncowy komorowy m tech, ulter , supersprint aha i nie zapomnij o malym tlumiczku rozprezajacym w miejsce katalizatora ( w ten sposob unikniesz efektu drazniacego brzeczeniaw okolicy chyba 3000 obrotow
zreszta temat o tlumikach i wydechach jest napewno znajdziesz w nim odpowiedzi na nurtujace cie pytania wystarczy poczytac http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator....
a w jakich pieniądzach się poruszamy ? bo za chwilę kolejny będzie chciał za darmola basowo i bez pogorszenia osiągów
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator....