Zobacz pełną wersję : wstyd mi ale proszę o pomoc!!!
chyba jestem mało inteligentny ale tydzień temu kupiłem civica 5 gen. hatchback !!! zamówiłem sobie pokrowce które przed chwilą próbowałem założyć ale nie umiem dźwignąć tylnego siedziska !!! coś trzyma na środku? nie chcę ciągnąć na siłe!!! pomóżcie
dźwignąć... znaczy co?
siedzisko jest 2 elementowe - jeden element to miejsce gdzie sie siedzi (dół) o podnosisz to wsadzając łapę pod oparcie łapiąc za dól i ciągnąc do siebie (zakładając, ze klęczysz na przednim fotelu), a drugi element jest na jakiejs rurce - dokladnie nie pamietam - nieda sie tego zepsuc, wystarczy delikatnie wyjac
siedzisko jest jednoelementowe :D a dzielone jest oparcie - przynajmniej tak kiedyś miałem w 3D. O ile dobrze pamiętam to na środku - z tylu siedziska jest śruba, a z przodu jest na 2 hakach - poszukaj tej śruby i wtedy je dźwigniesz ;)
oj siemaR przez Ciebie musialem zejsc do auta
jesli chodzi o dół to jest jak najbardziej wyjmowalny - z tyłu dołu jest hak do góry (zahacza o górną część fotela) zaś z przodu są 2 zaczepy z boków (pod siedziskiem) jak Ci za mało info to wysle Ci fotki
chyba znalazłem? to ten hak co jest przykręcony śrubą? dojście tylko kluczem nasadowym? :oops:
tak to ta śruba :P oj Cihy, przez Ciebie musialem zajrzeć do manuala :D Zgubiłeś u siebie ta śrube i masz po prostu nie przykręcone. Tak wygląda żeby nie było wątpliwości:
http://strony.aster.pl/siemar/skany/kanapa3d.JPG
no teraz to wiem wszystko. wielkie, wielkie dzięki!!!
Ja dopiero poznaje ten samochód, a kupiłem bo zawsze mi się podobał. ma 122000 przejechane. przywieziony z włoch więc blacha ok. z wyjątkiem obczaskanych krawędzi drzwi. silnik jeszcze z gaźnikiem d13b2. muszę powymieniać płyny ,klocki, filtry i myślę że jeszcze się nią nacieszę. aha miał spalony bezpiecznik z backup fuse a to co przeczytałem na forum to jest on od kompa? wymieniłem i się nie spalił . czy ten owód jest też od radia bo przewody były poobcinane i niezaizolowane?