Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wstyd mi ale proszę o pomoc!!!

olige
05-05-05, 18:00
chyba jestem mało inteligentny ale tydzień temu kupiłem civica 5 gen. hatchback !!! zamówiłem sobie pokrowce które przed chwilą próbowałem założyć ale nie umiem dźwignąć tylnego siedziska !!! coś trzyma na środku? nie chcę ciągnąć na siłe!!! pomóżcie

cihy
05-05-05, 18:04
dźwignąć... znaczy co?
siedzisko jest 2 elementowe - jeden element to miejsce gdzie sie siedzi (dół) o podnosisz to wsadzając łapę pod oparcie łapiąc za dól i ciągnąc do siebie (zakładając, ze klęczysz na przednim fotelu), a drugi element jest na jakiejs rurce - dokladnie nie pamietam - nieda sie tego zepsuc, wystarczy delikatnie wyjac

siemaR
05-05-05, 18:11
siedzisko jest jednoelementowe :D a dzielone jest oparcie - przynajmniej tak kiedyś miałem w 3D. O ile dobrze pamiętam to na środku - z tylu siedziska jest śruba, a z przodu jest na 2 hakach - poszukaj tej śruby i wtedy je dźwigniesz ;)

cihy
05-05-05, 18:21
oj siemaR przez Ciebie musialem zejsc do auta
jesli chodzi o dół to jest jak najbardziej wyjmowalny - z tyłu dołu jest hak do góry (zahacza o górną część fotela) zaś z przodu są 2 zaczepy z boków (pod siedziskiem) jak Ci za mało info to wysle Ci fotki

olige
05-05-05, 18:48
chyba znalazłem? to ten hak co jest przykręcony śrubą? dojście tylko kluczem nasadowym? :oops:

siemaR
05-05-05, 18:54
tak to ta śruba :P oj Cihy, przez Ciebie musialem zajrzeć do manuala :D Zgubiłeś u siebie ta śrube i masz po prostu nie przykręcone. Tak wygląda żeby nie było wątpliwości:
http://strony.aster.pl/siemar/skany/kanapa3d.JPG

olige
05-05-05, 19:12
no teraz to wiem wszystko. wielkie, wielkie dzięki!!!
Ja dopiero poznaje ten samochód, a kupiłem bo zawsze mi się podobał. ma 122000 przejechane. przywieziony z włoch więc blacha ok. z wyjątkiem obczaskanych krawędzi drzwi. silnik jeszcze z gaźnikiem d13b2. muszę powymieniać płyny ,klocki, filtry i myślę że jeszcze się nią nacieszę. aha miał spalony bezpiecznik z backup fuse a to co przeczytałem na forum to jest on od kompa? wymieniłem i się nie spalił . czy ten owód jest też od radia bo przewody były poobcinane i niezaizolowane?