Zobacz pełną wersję : Gdzie jest pompa paliwa???
Witam!
Potrzebuje odnalezc pompe paliwa. Dzis wyrzucilem wszystko z bagaznika ale tam znalazlem tylko czujnik poziomu paliwa. Nastepnie zdjalem wykladzine z pod tylnej kanapy ale tam rowniez pompy nie widac. W instrukcji tzn. "honda civic sam naprawiam" jest napisane zeby zdjac kanape tylna ale skoro nie ma jej pod ta kanapa to gdzie?
Licze na wasza pomoc, musze sie do niej dostac zeby dopiac do jej stykow filtr przeciwzakloceniowy bo mi strasznie sieje na cb radiu...
pozdrowki!
Witam!
Potrzebuje odnalezc pompe paliwa. Dzis wyrzucilem wszystko z bagaznika ale tam znalazlem tylko czujnik poziomu paliwa. Nastepnie zdjalem wykladzine z pod tylnej kanapy ale tam rowniez pompy nie widac. W instrukcji tzn. "honda civic sam naprawiam" jest napisane zeby zdjac kanape tylna ale skoro nie ma jej pod ta kanapa to gdzie?
Licze na wasza pomoc, musze sie do niej dostac zeby dopiac do jej stykow filtr przeciwzakloceniowy bo mi strasznie sieje na cb radiu...
pozdrowki!
Dobrze szukales, ale za szybko sie poddales ;)
Pompa jest w baku, na rysunku w linku ponizej prawie ja widac:
Zasilanie paliwem. (http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/11-75.pdf)
A tutaj sama pompa:
Pompa paliwa. (http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/11-87.pdf)
Pzdr,
Gruszka
Hmm, dziwne na rysunkach wszystko jest jasne ale w rzeczywistosci jakos chyba jej tam nie ma. A moze inaczej: czy zeby sie do niej dostac musze zdjac bak?
przeanalizowalem jeszcze raz rysunki z ktorych wynika ze pompa jest przykryta deklem ale jedyna taka pokrywa jest nad czujnikiem ilosci paliwa drugiej po prostu nie ma...
[ Dodano: Sro 21 Mar, 2007 ]
moze jest na forum jakis uczynny, dobrze poinformowany ktory nie dosc ze wie jak sie dostac do pompy to moze by jeszcze jakas fotke wrzucil?
naprawde byl bym bardzo wdzieczny bo jak nie zaloze tego filtra to chyba mnie cholera wezmie od tych szumow na cb...