PDA

Zobacz pełną wersję : POMOC pasy

gruberss
23-05-11, 16:15
Szanowni koledzy musze kupić napinacze do swoich pasow bo te wogole nie sciagaja :(
Kolega z forum zaproponowal mi pasy, tyle ze te wyjete sa z EK3 i maja wyjscia na pneumatyke, a ja jezdze civic EJ9 3d z 1996 HB.
ponizej przesylam odpowiedz jaka uzyskalem od forumowicza, moze ktos ma wiedze na ten temat czy te pasy beda pasowac bez zadnych przerobek??

"To są pasy i napinacze wyciągnięte z EK3 z rocznika 99 czyli mają dodatkowo pirotechniczne napinacze.
Jest na nich dodatkowa kostka do podłączenia pod moduł SRS.
Można tej kostki nie podłączać (bez tego też działają - normalnie zwijają się i blokują).
Nie wiem czy były jakieś inne różnice jeszcze (zapewne nie było ale to musiałbyś dopytać). "

nie chce kupywac takich co nie beda pasowac bo czasy teraz ciezkie:)
z gory dzieki za pomoc:cool:

skolopendra
24-05-11, 13:09
musze kupić napinacze do swoich pasow bo te wogole nie sciagaja

to je wypierz i będzie ok

****mały****
24-05-11, 21:46
ja sie chcialem tylko spytac czy umie ktos te pasy rozmontowac zdjac boczki itp :) bo ja szzerze mowiac tego nie robilem a przydaloby sie pasy wyprac :) moglby mi ktos napisac krok po kroku jak to nalezy zrobic bede bardzo wdzieczny:)

woPo
24-05-11, 22:05
Co mają napinacze do zwijania? Brudne są pewnie, albo uszkodzony ściągacz.

****mały****
24-05-11, 22:07
ja tez niewiem , ale chce zeby mi sie pasy zwijaly , a nie zebym sobie musial reka pomagac :P

gruberss
24-05-11, 22:30
Panowie jesli napisalem cos nie tak to sorki. Świeży jeszcze jestem:)
Problem polega na tym, że tak jak kolega napisal, żeby pas sie zwinał potrzebna jest reczna pomoc;/ Denerwuja mnie te pasy bo czasem zdarza sie, że przycinaja sie miedzy drzwi ... mega dno;/
Skolopendra mozesz opisac jak powinno zabrac sie za ten caly temat z pasami, tzn,. wyjeciem ich i cala reszta?Mały też bedzie wdzieczny:-p:cool:

****mały****
24-05-11, 22:37
grubersss Dzieki za wsparcie :) napewno mi sie przyda :) myslalem ze to kwestia podajnik ktory mam przy pasach ale niestety nie :( wiec bede wdzieczny za poomoc w opisie dostania sie do tego mechanizmu :)

skolopendra
24-05-11, 22:38
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?73568-Demonta%BF-pas%F3w-bezp.-Civic-V-gen-pranie-czyszczenie&highlight=pranie+pas%F3w

H3LL
24-05-11, 23:18
Jeśli pas się nie chce zwijać to nie wina napinacza, bo on służy do czegoś innego ;) Sprężyna w zwijaczu jest już zużyta i najprawdopodobniej to jest powód, że pas się nie zwija tak jak powinien. Choć pranie nie zaszkodzi. Daj znać czy pomogło.

woPo
25-05-11, 07:25
A wymiana pasa na inną używkę nie oznacza, że problem zniknie, bo może być to samo :cool:

****mały****
25-05-11, 09:03
tak czy siak trzeba rozbierac :) w sobote sie postaram to ogarnac u siebie :) tylko ze u mnie jest troche inna sytuacja z tego co zauwazylem pas sie ladnie zwija , ale nie przez podajnik , przedz podajnik musze sam go przepychac :)