Zobacz pełną wersję : Malowanie
Cześć, chciałbym zmienic kolor mojego auta + zrobienie nadkoli (korozja).
Czy ktos już przemalowywał swoje auta? Co lub kogo poleciacie? Jakie produkty?
Cześć, chciałbym zmienic kolor mojego auta + zrobienie nadkoli (korozja).
Czy ktos już przemalowywał swoje auta? Co lub kogo poleciacie? Jakie produkty?
masz białą 3d z 5 gen i chcesz zmienic kolor????????????? :(
wielu by dalo wiele (łacznie ze mną) zeby miec białe auto w 5gen...
masz białą 3d z 5 gen i chcesz zmienic kolor????????????? :(
wielu by dalo wiele (łacznie ze mną) zeby miec białe auto w 5gen...
Dlaczego? :) NO wiem.. turkusowy.. hmm..
bo to ładny kolor
i ładnie podkresla linie auta....
popatrz na 5 gen w sieci - zoabacz jak ladnie mozna zrobic takie auto
Martwi mnie rdza... :(
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 ]
Lucyfer, moze cos zaproponujesz :) ?
jest taki temat w tym dziale najladniejsze Hondy Civic.. obejrzyj sobie.. biała pewnie tyz znajdziesz :D
ja bym zostawił białą albo na nowo piekny biały lakierak rzucił civic Vgen biały naprawde super sie prezentuje :hinczyk:
tez bym zostawil biala i czarna mat maske :) A rdze mozna zrobioc... a czy ktos malowal auto? Tu Ci odpowiem ze na pewno :)
ja bym zostawił białą albo na nowo piekny biały lakierak rzucił civic Vgen biały naprawde super sie prezentuje :hinczyk:
ja bym pomalowal na rudy, wtedy nie bedzie rdzy widac, wiec bedzie taniej i na przyszlosc tez zda egzamin
Moja civa włąśnie stoi na lakierni..
Czytam Wasze wypowiedzi i dochodze do wniosku, ze mnie zlinczujecie.. miała być biała, potem znalazłem zdjęcie białej coupe to miała być biała biała perła.. W jedynej mieszalni która podjęła się tego zadania wyszło, że musiałbym zapłacić ok 2tys zł za sam lakier...
No i stanęło na pomarańczowej motocyklwej perle...
Za tydzień zapodam fotki
Podlacze sie pod temat.........
Ja zakupilem moja strzale w listopadzie zeszlego roku. Sprowadzilem ja z Francji - oryginalny kolor to byl szary, taki ciemniejszy ale zabojad przemalowal ja na bialo :) no i po prostu zakochalem sie w tym kolorze do tego autka. W niedlugim czasie, bo moze miesiac, max 2 m-ce bede malowal ja ze wzgledu na to ze obecna warstwa nie jest polozona rewelacyjnie - polozono ja bez matowienia warstwy oryginalnej !!!!
Nowy kolorek to bedzie NH-0 Championship white :) miodzio :)
Za lakier nie wiem ile zaplace ale pewnie kolo 250 zl, do tego pomalowanie u mojego znajomego lakiernika to okolo 1500 zl + jakies niespodzianki wiec licze na laczny koszt do 2 tys zl. Kazdy mnie naklania zebym nie malowal na bialo ale juz mam swoja wizje jak to autko zrobic i nic mnie nie powstrzyma :D
Oprocz malowania czeka mnie rowniz swapik z d16 na jakas b-serie - najprawdopodobniej b16 no i jesli wszystko sie ulozy to i bedzie kompresorek - czyli powstanie cos podobnego do autka wojtrek`a :)
Wkrotce zamieszcze swoja hanke w dziale nasze hondy przed zmianami ( tylko sie nie przerazcie jak zobaczycie zderzak tylni i jeden z blotnikow ) a potem dorzuce fotki po zmianach.
Jasne, honda w bieli pięknie się prezentuje :aloha: szczególnie biała perła jak w słoneczny dzionek sie mieni na niebiesko na załamaniach :) moja kiedyś była czerwona a niemiec przemalował ją na biała perła i prezentuje sie świenie. Razem z czrnymi alu to bedzie kosmos. Pozdro.
no to wygrzebałeś temat w sam raz aktualny... :/
Temat nie aktualny nie maluję ;) No chyba ze lusterka i klamki niebawem (jezeli tomieK tez sie zdecyduje)
(jezeli tomieK tez sie zdecyduje)
Wspólne malowanie się szykuje widzę :D
No pewnie tak! Ale ja na biało nie będę malował :D
NH0 chłopaku i będzie pięknie!
(jezeli tomieK tez sie zdecyduje)
Wspólne malowanie się szykuje widzę :D
No pewnie tak! Ale ja na biało nie będę malował :D
to malujeta cos chłopaki czy nie?
Ja to bez Ciebie się chyba nie odważę... ;)
Ja to bez Ciebie się chyba nie odważę... ;)
ja pierwsze zacieki mam juz za sobą...
teraz może byc juz tylko lepiej...
muszę tylko malowac z Heinekenem... :aloha:
muszę tylko malowac z Heinekenem...
Jak wrócisz z DW to możemy zrobić piknik w WR lub WD i będzie Heineken (i może coś jeszcze...) ;)
Czekam a piwko chłodzi się w lodóweczce :aloha:
jakbyscie malowali lusterka czy klamki to ja sie chetnie podlacze :D nawet kolor ten sam^^
Siemka powiedzcie mi jak wam sie podoba taki kolor
http://bncr.diinoweb.com/files/5.jpg
mi to wyglada na... bialy :aloha: a bialy ladny kolor :)
a jakie oczy zaczerwienione ma ;)
ja pierwsze zacieki mam juz za sobą...
teraz może byc juz tylko lepiej...
muszę tylko malowac z Heinekenem... :aloha:
@Lcfr: W zamian za pomoc dostarczę materiały zarówno chemiczne jak i "spożywcze" Myślę, że Tomiek również.
Myślę, że Tomiek również. :piwo2:
Malowanie a`la chrom - pierwsze kroki bez zacieków.
http://www.swierszcze.com.pl/chrom1.jpg
http://www.swierszcze.com.pl/chroma.jpg
http://www.swierszcze.com.pl/SILNIK%20PRZED.jpg
http://www.swierszcze.com.pl/SILNIK%20PO.jpg
Szkoda, że bez bezbarwnego lakieru...