PDA

Zobacz pełną wersję : CarAudio Honda Civic 95 hatchback

majdan
06-03-07, 10:39
Cześć,

Bardzo jestem ciekaw jakie rozwiązania zastosowaliście jeżeli chodzi o dżwięk w Waszych Hondach. Czy głośniki w podłokietnikach pasażerów z tyłu do dobry pomysł?
Głośniki w półce odpadaja z uwagi na ryzyko kradziezy. Może macie foty?

[ Dodano: Wto 06 Mar, 2007 ]
Ciekaw jestem jeszcze jaki spzret stosujecie?

MartinS
06-03-07, 13:51
jak to mówią "szukajcie a znajdziecie" wystarczy przeczytac kilka tematów w tym dziale i wszystko będziesz wiedział kolego....

majdan
07-03-07, 13:42
Szukałem ale nie wiem wszystkiego.
Co myslicie o montazu w bocznych drzwiach z tyłu (3d) ?
W podłokietnikach pasazerow - tam nie ma zadnej belki? Bo jak wytne dziure to uz bedzie za pozno.

Ciekaw jestem jakie glosniki macie w swoich hondach.

[ Dodano: Sro 07 Mar, 2007 ]
Ja sie zastanawiam juz pomiedzy MAC AUDIO MX a MAGNATAMI. Takie 70W RMS -max 150W, 3 drożne, jajka na półkę chyba. Tym bardziej, ze przednie dwa sa stare ale b.dobre.

mEjdej
07-03-07, 17:26
...dobry przod w drzwi, (ewentualnie cykacze w slupki), skrzynia do tylu, maty na drzwi, wzmak...
...po co chcesz kombinowac z ladowaniem glosnikow w boki z tylu?
...jak dasz dobre glosniki w drzwi, to scena ladnie Cie okrazy, z tylu bas i si :]

BartekL86
07-03-07, 23:12
Dokladnie podzielam zdanie kolegi wyzej:)ja tylnie glosniki usunalem.. bo.. bass mi zagluszal:P i tak bylo slabo slychac a hajs mi byl potrzebny .. jest troche biedniej.. ale.. masz racje ze strach auto zostawic..ale mozna ubezpieczyc:) zaplacisz kilkadziesiat zl i masz jakies tam zabezpieczenie

=) tak jak pisal kolega duze glosniki w przod. 16 wcisniesz:) + tweetery (czesto w zestawach są z glosnikami przednimi:)))wymontuj te beznadziejne plastiki..do 10 i zamontuj koniecznie mate.. troche drzwi ciezsze.. w bagaznik coś massive np 30 cm:))polecam firme pioneer nie sa drogie.. a moc i jakosc wysoka:) z 300RMS.. silny wzmacniacz i super bangla:)

http://honda-kielce.pl/viewtopic.php?t=929 -->osobiście polecam:)

MartinS
08-03-07, 07:43
Ciekaw jestem jakie glosniki macie w swoich hondach.
to chyba dokładnei nei szukałes bo gdybys przejrzął tematy tu i nasze hondy wiedział byś czego uzywamy...
co do elips w półke to ja bym tego nie robił, reszta jak piszą panowie wyżej....

majdan
08-03-07, 10:25
Troche juz poprzeglądałem.
Widzaiełm dużo ciekawych rozwiązań w Waszych autach - najgorsze jest to ze "co kraj to obyczaj" i kazdy radzi inaczej. Czlowiek uczy sie na bledach. Spróbujemy - zobaczymy :)

PS: Co do tuby i wzmaczniacza - mi to nie jest potrzebne. Chce aby radio przyzwoicie grało, czysto i za niewielkie pieniadze. Czasy "głuchego" minęły :)

Kupiłem średniej klasy MAC Audio MX, które pochodza ze stajni Hertz`a

[ Dodano: Czw 08 Mar, 2007 ]
Będę się zastanawiał ewentualnie nad wymiana przednich głośników na nowe oraz nad wytłumieniem drzwi.

MartinS
08-03-07, 15:26
nad wytłumieniem drzwi.
jezlie chcesz miec tylko przód i chcesz aby dobrze to grało to nie ma co sie zastanawiać nad wytłumianiem drzwi, tylko przyjąc to jako konieczne

majdan
08-03-07, 17:54
Jaką powierzchnię nalezy wytłumić?
Słyszzałem opinię, że tylko pod i naokoło głośnika?
Ale pewnie im wiecej tym lepiej :)

eVok
08-03-07, 18:07
po całości trzeba

mEjdej
08-03-07, 18:49
...podobno najlepsza opcja jest wytlumic dwoma matami, tj. miekka na otworach, a twarda po calosci... rzezbil ktos tak?