Zobacz pełną wersję : Za mały grill? maska? (EJ9)
Witam, przy szukaniu przednich części karoserii do mojej Hondy Civic przedliftowej po wypadku kupiłem maskę która (jak zapewniano na szrocie) jest odpowiednia. Po wygięciu przedniej listwy, dopasowaniu maski tak żeby rowy między nią a bokami były równe okazuje się że grill, atrapa która powinna mieścić się idealnie w przednim przetłoczeniu maski jest za mała, jest długa na 61cm a rozpiętość między przetłoczeniami to 70 cm. Na początku myślałem że to może być wina odkształcenia po uderzeniu, ale atrapa nie jest skrzywiona a jeśli jest odkształcona to na pewno nie zmieniłaby długości aż o 9 cm.
Może po prostu sprzedano mi maskę wersji poliftingowej? Trudno mi to określić dlatego wolę zasięgnąć fachowej opinii osób które mają większe doświadczenie z EJ9 niż ja. Niecierpliwie czekam na odpowiedź, w razie czego mogę podesłać zdjęcia.
Z góry dzięki!
masz odpowiedz:
przedlift
http://img87.imageshack.us/img87/737/front9698wg7.jpg
polift
http://actualtransportationpic.co.cc/wp-content/uploads/2011/04/wpid-honda_civic_coupe_si_1999_17939.jpeg
No to mam maskę poliftową w przedliftowej CvC... że też się nie zorientowałem na początku. Czy zderzak poliftowy będzie pasował? Mam na myśli do rozstawu śrub, lamp etc. Bo wtedy się zmieści w masce, a pewnie nie koniecznie do reszty karoserii.
Zderzak przedni od polifta nie podejdzie do przedlifta
Allah damn it, oszukano mnie. Muszę ją zwrócić bo tak nie może być. Mogłem się bardziej w te różnice zagłębić jak jechałem na poszukiwanie maski. Z góry dzięki za pomoc
Czy zderzak poliftowy będzie pasował?
Jeśli zmienisz blotniki i światła to tak.
tak i przedni pas jeszcze do tego
Pas przedni może zostać ;) Tylko podoginasz pod mocowania :) I wywiercisz w ścianach bocznych komory odpowiednie dziurki pod reflektory ^^
To nie będę się bawić w mutanta przedlifta z liftem, akurat maskę mogę oddać bez problemu. Zbieg okoliczności akurat 2 osoby ze śląska mają do przedlifta zderzak i mache :)
hehe mialem tak samo - to zdecydowalo ze zrobilem lifting , maska miala byc przedlift , a byla polift (nie majac w reku czesci lub nie znjac wymiarow ciezko zgadnac) na szczescie musialem caly przod wymienic a maska to byla pierwsza czesc :D
Zostaw sobie tą maskę poliftową! Jeszcze tylko grill, zderzak, reflektory, dwa błotniki, tylne światła i masz konwersję na polifta! :p