uboat
25-02-07, 00:26
Witam was,
Naczytałem sie tego forum i zakupiłem sobie radyjko Alpine cda9852RB. Teraz stoję przed wyborem głośników oraz sposobu montażu, tzn czy sam czy zlecić to firmie.
Na forum polecano mi do tego radyjka Powerbassy albo Hertz a z trochę wyższej półki Vifa. Jeśli to możliwe to nie chciałbym montować wzmacniacza ponieważ według waszych opinii tani (np Blaupunkta) nie będzie dobry, a na droższy mnie stać.
Jeden z lokalnych speców od car audio zaproponował mi za 1200 zł:
- jakiś model głośników DEGO
- wyciszenie
- montaż
Wydaje mi się to trochę sporo i myślę czy by samemu się za to nie zabrać (chociaż z czasem kiepsko) bo zawsze będę wiedział co montuje (wątpię czy w tej cenie np założyliby mi dobre przewody)
Podsumowując:
1. samemu to robić czy dać firmie
3. czy łądować tani wzmak czy lepiej dać sobie spokój i podpiąc pod samo radio
4. Które z głośników, zwłaszcza konkretne modele
4. Przewody. Markowe np. czy po prostu jakieś w odpowiednim rozmiarze
Moje załozenia:
- budżet 1200
- zdolności manualne i wiedza elektroniczna znikoma
- liczy się jakość, czystość dźwięku
dzięki za odpowiedź
Naczytałem sie tego forum i zakupiłem sobie radyjko Alpine cda9852RB. Teraz stoję przed wyborem głośników oraz sposobu montażu, tzn czy sam czy zlecić to firmie.
Na forum polecano mi do tego radyjka Powerbassy albo Hertz a z trochę wyższej półki Vifa. Jeśli to możliwe to nie chciałbym montować wzmacniacza ponieważ według waszych opinii tani (np Blaupunkta) nie będzie dobry, a na droższy mnie stać.
Jeden z lokalnych speców od car audio zaproponował mi za 1200 zł:
- jakiś model głośników DEGO
- wyciszenie
- montaż
Wydaje mi się to trochę sporo i myślę czy by samemu się za to nie zabrać (chociaż z czasem kiepsko) bo zawsze będę wiedział co montuje (wątpię czy w tej cenie np założyliby mi dobre przewody)
Podsumowując:
1. samemu to robić czy dać firmie
3. czy łądować tani wzmak czy lepiej dać sobie spokój i podpiąc pod samo radio
4. Które z głośników, zwłaszcza konkretne modele
4. Przewody. Markowe np. czy po prostu jakieś w odpowiednim rozmiarze
Moje załozenia:
- budżet 1200
- zdolności manualne i wiedza elektroniczna znikoma
- liczy się jakość, czystość dźwięku
dzięki za odpowiedź