PDA

Zobacz pełną wersję : Klocki nie pasuja!! co zrobic?

B2.
18-04-11, 12:54
sory jak juz taki temat jest ale nie znalazlem. mam honde civic V 92 w sedanie z D15B7. ostatnio chcialem wymienic klocki. kupilem takowe do tego modelu, do odpowiedniej wielkosci tarczy. sa to klocki TRW. i kiedy przyszlo zalozenie zobaczylem, ze stare klocki i nowe sa tej samej wielkosci i w ogole tylko nie pasuja bo te odstajace plaski ktore sie wklada w zacisk sa w zupelnie innych miejscach, nowe maja te odstajace mocowania na srodku a moje stare maja przy samej wewnetrznej stronie. (nie wiem czy dobrze wyjasnilem ) sprawdzale na allegro i wszystkie klocki do tego modelu wygladaja tak samo. wiec co za klocki mam u siebie? czy to wina tego ze mam wersje amerykanska? nie wiem co robic;/

sivy
18-04-11, 14:25
czy to wina tego ze mam wersje amerykanska?
tak, w amerykanie jest inny zacisk ty masz do europejskiego eg8 klocek a potrzebujesz do amerykańskiego

Lcfr
18-04-11, 14:47
co zrobić?

Podszlifowac klocek diaksem tak by wszedł.... Albo zmienic zaciski na pasujące do klockow i po kłopocie....

Albo na serio kupic odpowednie klocki tj. do systemu akebono bo takie zaciski ma sedan usa. Temat opisany kilkukrornie na forum(sam opisywałem najmniej 2 razy)

kubson012
18-04-11, 15:02
Ja mialem taki sam problem tyle ze mam EH2 kanadyjke ale podjechalem do sklepu i gosciu mi spasowal z .... shuttla ale pasuja idealnie :D bo w katalogach nigdzie nie mieli czegos takiego jak EH2. Podjedz gdzies napenwo Ci spasuja ja sie zdziwilem bo bylem w sklepiku wielkosci toi toia i wygrzebala idealne :)

woPo
18-04-11, 17:26
Pamiętaj jeszcze, że kupując przez internet masz prawo w ciągu 10 dni zwrócić lub wymienić towar. Więc takie rozwiązanie jest najprostsze.

B2.
19-04-11, 11:43
Ja mialem taki sam problem tyle ze mam EH2 kanadyjke ale podjechalem do sklepu i gosciu mi spasowal z .... shuttla ale pasuja idealnie :D bo w katalogach nigdzie nie mieli czegos takiego jak EH2. Podjedz gdzies napenwo Ci spasuja ja sie zdziwilem bo bylem w sklepiku wielkosci toi toia i wygrzebala idealne :)

a pamietasz moze dokladnie co to za klocki byly?

dzieki all za pomoc.