PDA

Zobacz pełną wersję : Woda w bagażniku - delsol

Kosciech
18-02-07, 12:19
Mam problem. W okresie jesienno-zimowym, kiedy jest dużo deszczu i śniegu mam dużo wilgoci w bagażniku w mojej solce. Wiem, że woda dostaje się gdzieś od nadkoli, do w tej okolicy jest najbardziej mokra wykładzina. Wilgoci jest na tyle dużo, że skrapla się nawet na tylnej klapie i jak jest duży mróz, to nawet małe sople wiszą :). Wiem, że to jest problem nie tylko mojego auta. W związku z tym, mam pytanie, czy ktoś już z tym walczył z dobrym rezultatem? Poprzedni własciciel chyba próbował coś z tym zrobić, bo jest troche posilikonowana podłoga, ale nic mu to nie dało. Zaczyna mnie to dobijać, bo zimą śmierdzi mi z kufra grzybem :). Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem jeśli chodzi o solniczke. Prosze o pomoc.

dmx
18-02-07, 12:31
witam.mam podobny problem w civicu Vi gen,ale jeszcze tego nie zwalczyłem

3dan
18-02-07, 12:44
bylo juz kilka tematow o tym.Przewaznie przyczyna sa uszczelki na tylnich lampach tak tez bylo w moim przypadku silikon na uszczelke i sprawa zalatwiona,czasami rowniez woda przecieka przez zgrzewy temu mozna zaradzic masa uszczelniajaca,najlepiej to wejc do bagaznika a kumpel niech leje woda pod roznym katem,innej rady chyba nie ma zeby zlokalizowac przeciek,ale to wszystko juz bylo opisane na tym forum.

dmx
18-02-07, 12:52
ja juz tak robiłem z tym że nie ściągałem plastikowych boczkow w bagazniku i wychodziło że woda wlatuje gdzies pod boczkami,możliwe że to te lampy bo mam zmienime ale przy oginalnych tez tak było,musze sprawdzić dzieki za info

3dan
18-02-07, 13:03
jak z pod boczkow to na 90% lampy musisz rozebrac wszystko(zciagnac boczki )i wtedy bedziesz mial poglad z kad dokladnie przecieka,troche zabawy z tym jest aleu u mnie od tego czasu sucho w bagazniku,ja mialem jescze taki motyw ze lala mi sie woda przez dziure ktora sluzyla do montazu lampy ktorej uszczelka nie obejmowala(z lampy wychodzi taki plastikowy bolec ktory umozliwia przytrzymanie lampy na miejscu przed jej przykreceniem)i przez te dziury zarowno przy lewej jaki prawej lampie woda dostawala sie do srodka.

dmx
18-02-07, 13:04
i też to załatwiłeś silikonem?

Kosciech
18-02-07, 13:26
najlepiej to wejc do bagaznika a kumpel niech leje woda pod roznym katem,innej rady chyba nie ma zeby zlokalizowac przeciek,ale to wszystko juz bylo opisane na tym forum.

nie wiem jak mam sie zamknąć w bagażniku w solce, potrzebny byłby chyba mały wietnamczyk :). Poza tym lanie wody w moim przypadku nie pomoże, bo ona się dostaje od dołu, od nadkoli chyba. Chodzi mi o to, czy ktoś sobie już poradził z tym problemem w Solce !? Na temat civica, jest sporo informacji na forum. Mi chodzi konkretnie o delsola

opalaszek
18-02-07, 14:38
ja mam taki sam problem. woda wlatuje tak jakby przez nadkola.
jak myje samochód karcherem i poleje od dołu to woda mentalnie pojawia sie w bagażniku.

czy do civica VI 3D sa dostępne nadkola pcv na tył?? moze to by rozwiązało sprawe..
dodam jeszcze ze jak jadę samochodem ok 100 t strasznie słychać szosę przez bagażnik?? tak jak bym jechał z otwartym bagażnikiem co mogę z tym zrobić żeby o wyciszyć??

darek 23
18-02-07, 14:43
mialem ten sam problem , po pierwsze dostawala sie przez tylną lampe a po drugie jak sie sciagnie tylna lampe jest laczenie blach dokladnie w tym rowku gdzie jest odplyw wody , ito ladnie zalalem silikonem i wyprofilowalem i oprocz tego od srodka tylko trzeba węzykiem dojezdzac po jest kiepskie dojscie i potem palcami zwilzonymi ladnie profilowac

Petrus
18-02-07, 19:53
czy do civica VI 3D sa dostępne nadkola pcv na tył?? moze to by rozwiązało sprawe..
dodam jeszcze ze jak jadę samochodem ok 100 t strasznie słychać szosę przez bagażnik?? tak jak bym jechał z otwartym bagażnikiem co mogę z tym zrobić żeby o wyciszyć??

Podpinam sie pod pytanie mam to samo juz uszczelnialem ale caly czas mam tak jak by byl bagaznik otwarty :djablek:

gryzmo
18-02-07, 21:45
Ja założyłem plastikowe nadkola i jest zdecydowanie ciszej.A wcześniej każdy kamyczek było słychać.Z wodą też miałem problem,wpadała nie dość że przez zgrzewy to i tymi klapkami co są pod zderzakiem-padły uszczelki.Masa uszczelniająca załatwiła sprawę bo silikon podobno niszczy lakier i szybciej doprowadza do korozji.Nadkola kupiłem na giełdzie,nie pasowały idealnie ale trochę podciąć i jest ok.