Zobacz pełną wersję : Polerka oscylacyjna 90 W...warto?jak używać?
Panowie zastanawiam sie nad kupnem polerki z tym ze nigdy nie miałem z tym doczynienia,zawsze szmatka i jazda;) ale wiadomo ze takie ręczne polerowanie to efekt na jakiś czas tylko.
Powiedzcie mi czy taką polerką moge uszkodzić lakier? Czy kazde uzycie jej daje "efekt" taki jak np.pasta tempo ze zdziera lakier? Czy jesli bedę nakładał tylko wosk i polerował to nic sie nie stanie. Wreszcie jak tego uzywac...myje auto,nakładam wosk na krązek i jade aż zacznie nabierac połysku?
Pasta Tempo nie jest dobra do częstego stosowania bo, tak jak napisałeś, jest lekkościerna tzn. zbiera niewielką warstwę lakieru. Do woskowania są inne pasty, które tylko nabłyszczają. Ale taką polerką trzeba się umieć posługiwać, bo można nawet zniszczyć lakier.
Od tego trzeba zacząć, że jak jechałeś lakier TEMPO, to już masz wystarczającą ilość rys, po której położenie wosku nic nie da bo wzmocni kolorek, ale widać będzie swirle pod słońce.
Najpierw przejedź samochód jakimś środkiem typu SRP, Meg's UC, itp. Poczytaj na forach car-detailing'owych, tak wszystko Ci dokładnie wytłumaczą, ew. sam znajdziesz odpowiedź ;]
nie jechałem tempo bo EK3 mam od niedawna,chce tylko raz w miesiącu przeleciec polerką + wosk i zeby było cacy. Nie ma potrzeby narazie zdzierac lakieru preparatami typu tempo. W starym d13b2 leciałem z tempo,jakies woski itp ale lakier i tak po 2-3 tyg. znowu był wyblakły
zaraz polerowanie to ściąganie materiału , jak chcesz to robić co miesiac to nie chce widzieć tego auta za rok...
a oscylacyjne polerka to w kibel , musi mieć regulacje obrotów i gwint na normalne pady/gąbki
auto poleruje się raz na pare lat. ew usuwa swirle itp częściej
dobra to inaczej,da rade taką polerką nakładac wosk? nie chodzi mi o scieranie lakieru tylko nakładanie samego wosku
Wosk się wypracowuje ręcznie ;]
http://forum.kosmetykaaut.pl/ na tym forum jest masaaaaaaa informacji ;)
Poczytaj i sie doksztalcaj
o i tego mi było trzeba:) dzieki kolego