PDA

Zobacz pełną wersję : Spsuła się(pomarańczowa kontrolka)

heineken5
16-02-07, 21:08
Witam i pozwólcie że spytam.Jestem posiadaczem aerodecka 2000rok 1,6i SR.Postanowiłem zmienić mój stary wydech tj.środkowa rura wydechowa , no i zmuszony byłem odłączyc sondę lambda a w zwiazku ze zmrokiem dnia przejechac kawałeczek bez tłumnika i podłączonej sond
y do garażu.Po zamontowaniu wydechu i podłączeniu sondy już prawie byłem happy, kiedy to zapaliła sie pomaranczowa kontrolka(cos na znak silnika)w lewym górnym rogu.Próbowałem róóżnych łatwych sztuczek -nic nie pomaga.Może ktoś miał taki przypadek lub wie cos o tym. Pozdrawiam

Cairo
17-02-07, 08:46
komputer bez sondy złapał błąd, spróbuj teraz zrobić reset jak już wszystko masz podłączone
reset robisz wyciągając bezpiecznik backup na ok 1 min, wkładasz, zapalasz samochód czekasz na biegu jałowym, aż wentylator się włączy i wyłaczy, gasisz, odpalasz i ruszasz w kilkuminutową przejażdzkę w pełnym zakresie obrotów, czyli 1,2,3 do odcięcia,
więcej dowiesz się wpisując samodiagnostyka w szukajce

heineken5
17-02-07, 15:44
Nic z tego.Wszystko zrobiłem jak piszesz i niestety nic. Próbowałem nawet samodiagnostykę (zmostkowałem niebieską wtyczkę ) no i bez błedu .Pozostaje mi serwis Bosch albo najwyżej honda.Jak dadzą rade to dam znac.