PDA

Zobacz pełną wersję : Inna tylna wycieraczka do 6gen?

rodzyneck
12-02-07, 15:16
Witam!

Mam 3drzwiowego Civica 6gen. Wygląd auta mi psuje tylna wycieraczka... Nie dość że kształt staromodny to jeszcze złazi z niej farba, jak pewnie u wielu z was. Fakt, można pomalować ale marnie mi to wyszło ;)

Do rzeczy - czy ktoś próbował czy da się dopasować z jakiegoś innego auta, jakąś np. całą plastikową o ciekawszym kształcie, coś jak w astrze II czy przynajmniej w głupim punto 1 czy seicento... :)

ppm702
12-02-07, 15:52
da się wszystko, ale czy warto?

Lcfr
12-02-07, 16:29
Do rzeczy - czy ktoś próbował czy da się dopasować z jakiegoś innego auta, jakąś np. całą plastikową o ciekawszym kształcie, coś jak w astrze II czy przynajmniej w głupim punto 1 czy seicento... :)

oprócz tego, ze ma fajnie wygladac to powinno spełniac swoje zadanie czyli działac... i dobrze zbierac brud...

Dareko87
12-02-07, 17:57
a moze zrezygnować z niej w ogóle?=) ja sie przyłącze do pyt czym można zaślepić ta dzióre po usunięciu wycieraczki w civicu Vgen?

Bo myśle nad usunięciemm tej wycieraczki u mnie:]

rodzyneck
12-02-07, 23:29
oprócz tego, ze ma fajnie wygladac to powinno spełniac swoje zadanie czyli działac... i dobrze zbierac brud...
Nie no, to się rozumie samo przez sie :speszony: Ale mogłaby przy okazji porządnie wyglądać :)

Dareko87, nie polecam. Zlikwidowałem wycieraczkę w Kadett'cie i trochę mi jej brakowało, a że szyba ukośna to jeszcze pół biedy... W Civic'u będzie się strasznie szyba fajdać...

prz3mo
13-02-07, 16:16
nie polecam. Zlikwidowałem wycieraczkę w Kadett'cie i trochę mi jej brakowało, a że szyba ukośna to jeszcze pół biedy... W Civic'u będzie się strasznie szyba fajdać...

eee.... ja nie mam tylnej wycieraczki, do tego mam ciemna szybe z tyłu i nie narzekam...

Dareko87
14-02-07, 14:00
ja mam wycieraczke ale nie dziala :D to tak jakby jej nie bylo

Cairo
16-02-07, 19:42
dziure możesz załatac na kilka sposobów:
- kuipić zaslepkę plastikową w byle jakim sklepie z rurami metali z kolorowych np :d - koszt 1PLN
- nakleić PL :d - koszt 2PLN
- możesz też zaspawac, wyrównać szpachlą i pomalować tylko koszt wyższy o ok 250-300PLN

rodzyneck
17-02-07, 00:19
Cairo, ziom, zaspawać, szpachlować, malować....szybę? :D
Przecie kolega Dareko87 ma zwyczajne jajko ;)

Cairo
17-02-07, 08:50
Cairo, ziom, zaspawać, szpachlować, malować....szybę? :D
Przecie kolega Dareko87 ma zwyczajne jajko ;)
a to przepraszam, to ostatnia opcja odpada :D

Lipek
17-02-07, 12:41
Mozna jeszcze skorzystac z plastykowego korka po jakims tanszym winie, typu "jabol" ;)

wojmen
28-05-07, 12:01
Tak sobie myśle aby usunąć tylną wycieraczke, robił to ktoś już w 5d :) tylko czy jak bedzie lipa to potem da rade założyć z powrotem ?

voxuran
22-04-10, 14:43
Witam, mam podobny problem tylko że poszukuję tylnej wycieraczki do Vgen HB, bo te ząbki na ramieniu całkowicie się wytarły, oczywiście monitoruję Allegro pod tym kątem, ale efekty są mizerne. Orientuje się ktoś czy jakaś tylna wycieraczka od innego auta pasowała by do mojego samochodu (oczywiście pewnie nie obędzie się bez drobnych przeróbek, ale jestem na przygotowany) A w ASO wiadomo jakie są ceny ( mój kolega kupował korek do wlewu paliwa na kluczyk do hondy Jazz za 350 zł )