PDA

Zobacz pełną wersję : 3-cie światło stopu w lotce spoon'a

qlas
22-03-11, 14:38
Cześć... do tej pory nie znalazłem nic co by wskazywało żeby ktoś się porwał na montaż światła stopu w lotce spoon'a. Tomiek ładnie pokazał jak to zrobić w oem'owej lotce... więc może ktoś ma pomysł jak to zrobić w lotce spoon'a.. Czy ktoś się orientuje czy można kupić gotowe światło albo czy widział ktoś światło które będzie pasowało kształtem... a może ta montowana przez tomiek również się nada.... ufff.. dużo pytań ale może coś z tego będzie :)

orzech85
22-03-11, 16:59
Z lotką spoona może być trochę rzeźby. Myślę że można by się pokusić o motaż światła podobnie jak to jest w długiej oemowej lotce, choć może być ciężej z dopasowaniem samej listwy led.
Lub zainwestować i kupić gotowca :)
http://wheelshonda.com/images/SPL-CV923CFLED1.jpg

kornel861
22-03-11, 21:30
dylu mial swiatlo chyba tak w swojej EJ9:D
tzn zrobil sobie :D

thompson17
23-03-11, 12:35
moim zdaniem niedużo roboty na kogoś kto ogarnia żywice itp :)
normalnie bez przypału wycinasz dziure pod listwe led, potem ładnie zaklejasz żywicą tylko problem będzie jak to zamocować żeby nie wpadło do srodka i zeby sie ogólnie trzymało :D ale nie powiem bo fajny mod

sir speedy
23-03-11, 13:45
Chętnie bym poddał swoją lotkę pod taki mod... :D
Będę śledził temacik gdyby ktoś opracował patent na to... :D

qlas
23-03-11, 14:24
a pamięta ktoś czy jest jakiś dostęp do środka (wnętrza) lotki po demontażu?.. popatrzę w sklepie na oświetlenia i może coś będzie pasowało... ale nie obiecuję że coś zrobię :) przydało by się gdyby zrobił to wcześniej ktoś z choć niewielkim doświadczeniem :)

Starstruck
23-03-11, 14:38
Też mnie ten temat interesuje, bo przymierzam się do spoonowej lotki, a nie chcę rezygnować z "trzeciego" stopu :).

thompson17
23-03-11, 15:36
a pamięta ktoś czy jest jakiś dostęp do środka (wnętrza) lotki po demontażu?
z tego co kojarze to dostęp do srodka jest, ale żeby grzebać w tym miejscu gdzie nas to interesouje to wątpie...

Starstruck
23-03-11, 15:51
Jak się nie uda, to trzeba będzie kupić "trzeci" stop i przyczepić do szyby

sir speedy
23-03-11, 16:00
Jak się nie uda, to trzeba będzie kupić "trzeci" stop i przyczepić do szyby

Mnie takie rozwiązanie nie satysfakcjonuje... Wolę już nie mieć wcale trzeciego stopu niżeli przyczepiać jakieś dziadostwa...

thompson17
23-03-11, 16:51
no a tym bardziej jak ktoś ma np jak ja szyby ciemne :)

nomad
26-03-11, 12:40
temat ciekawy... moja lotka to niezły kartofel więc mógłbym spróbować coś ogarnąć, ale jak będzie cieplej...

qlas
29-03-11, 14:53
to ja czekam bardzo niecierpliwie na efekty :) jak jechałem za autem(amerykańskim) bez trzeciego stopu... poczułem się trochę nie pewnie, ponieważ w dobrym słońcu czasem słabo widać światła... czyli trzeba tylko polegać na wyczuciu odległości :) może to nie jest niezbędne ale na pewno dobrze by było mieć takie światełko :)

orzech85
29-03-11, 15:59
Racja, 3 światło stopu to bardziej bezpieczeństwo niż lans.