PDA

Zobacz pełną wersję : Po ilu km wyłącza sie wam ssanie w d13b2?

tunczyk
07-02-07, 20:47
Witam!

Mam pytanie do posiadaczy d13b2

Mianowicie chodzi o to że np rano ssanie zaczyna wyłączac sie dopiero po przejechaniu ok 5km jak z tym jest u was?

I jeszcze jedno jak przejade powiedzmy ok 10-15km (silnik jest juz oczywiscie nagrzany) to już po półgodzinnym postoju znowu włącza sie ssanie

Niewiem czy ten typ tak ma czy brac sie za wymiane termostatu? z nawiewu leci takie niezbyt ciepłe powietrze

A co do wymiany termostatu posiada ktos moze jakis manual lub opis co i jak?

Pozdrawiam

coala_16
07-02-07, 20:57
U mnie ssanie to chodzi może jakieś 2km góra potem schodzi do 800.
Niedawno wymieniałem termostat, z nawiewu leci bardzo gorace powietrze, więc wymień i zobaczysz czy to coś zmieni, to chyba nie majątek (termostat 50zł). Niedawno na forum był temat termostat co i jak (więc poszukaj)

Co do tego że po 30minutach ssanie jest znowu to normalne - teraz jest w miarę zimno silnik szybko stygnie

Pozdrawiam,

Lcfr
07-02-07, 21:51
Witam!
Mam pytanie do posiadaczy d13b2

Mianowicie chodzi o to że np rano ssanie zaczyna wyłączac sie dopiero po przejechaniu ok 5km jak z tym jest u was?

Czesto jest to normalny objaw...Tak bywa przy gaźnikach... Mozna ten objaw pomniejszyc przez zastorowanie takiego schematu:
- ruszasz autem-centralne wyłaczone
- czekasz az wskazówka temperatury sie podniesie i dopiero właczasz ogrzewanie
w takim przypadku ssanie przewaznie szybciej sie wylącza i silnik szybciej nagrzewa (maly obwód)

I jeszcze jedno jak przejade powiedzmy ok 10-15km (silnik jest juz oczywiscie nagrzany) to już po półgodzinnym postoju znowu włącza sie ssanie
to tez czesty objaw-dosc normalny

Niewiem czy ten typ tak ma czy brac sie za wymiane termostatu? z nawiewu leci takie niezbyt ciepłe powietrze

A co do wymiany termostatu posiada ktos moze jakis manual lub opis co i jak?

Pozdrawiam

za zimne powietrze z nawiewów odpwiedzialny jest własnie termostat..
nie zawadzi go wymienic...
ale linku wybacz nie podam-sam poszukaj - jest tego naprawde duzo...