Zobacz pełną wersję : swap d15b2 na h22a civic Vgen
Witam! Bym chciał przymierzać się do w/w swapa tylko może ktoś napisać jakie części dokładnie będą potrzebne. Muszę przeliczyć wszystko. :):)
bylo sto razy, ale po co szukac...
ale nigdzie nie znalazlem jak to ze skrzynia jest.
pompa paliwa
pompa paliwa, bylo wczoraj powiedziane, skrzynie musisz miec od H seri, bo jest tak :
Skrzynie D do d serii.
B do B
H i F sa miedzy soba wymienne.
dodatkowo po zastosowaniu odpowiednich przerobek B podejdzie do H.
swoja droga takie info tez bylo.
tak na szybko : http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?1207-SWAP-H22A&highlight=h22a szukaj, szukaj...
jak bedziesz robił sam swapa to moze w 9000zł sie zmiescisz lepiej sobie odpusc jeb.... ia w hu...
KrzysHonda
16-03-11, 21:25
Ja Ci powiem tak , jestem teraz na etapie takiego swapa , zalezy co jak chcesz zrobic. Jezeli wkladasz silnik bez zadnych kombinacji i np. bez nowych panewek kabli swiec itp to kupujesz silnik za 3,5tys zl lapy+poloski (gruby ma na sprzedaz uzywki) i robisz sam to zamkniesz sie w 6000zl;)
Jak się robi samemu i się poszuka trochę to można się zamknąć w 6000 zł tak jak piszesz Krzyś ;) wystarczy poszukać i wszystko się znajdzie :)
ta w 6000 zł napewno... Dopuki ktos nie zrobi swapa porzadnie to nie wie ile to kosztuje inne pierdoły liczyliscie?? Paski oleje swiece kable przeguby wiazki kompy przerobienie wydechu łapy mozna samemu wyspawac rozrzad manualny bo auto sie psuje długo by pisac .....
KrzysHonda
17-03-11, 22:39
Czytaj uwaznie co napisalem , jezeli chce zrobic na pale to sie zamknie w 6000zl , jezeli chce zrobic tak jak nalezy to cena znacznie skoczy do gory;)
JulekCIVIC
21-03-11, 08:24
za kompletny swap na allegro średnio trzeba dać 3300zł plus do tego łapy(można samemu zrobić, wiec kosztów nie liczę), półosie w Toruniu robią za 300zł szt (a potrzebna jedna) przeguby (nie wiem ile) i wydech od rovera za 120zł i powiedzmy że wymienimy rozrząd i oleje to jakieś 900zł bo drogie do tego dziadostwa wszystko... czyli można średnio wyliczyć około 4500zł ALE to jest cena kiedy jest ktoś kumaty i sam wszystko ogarnie jeśli dajemy to do chłopaczka co na bedzie ogarniał to zabawy jest praktycznie na dwa tygodnie... wiec te 2tys trzeba doliczyć, wiec cena skacze do 6500-7000zl Jak chcemy sie pobawić i zrobić jeszcze jakieś rzeczy typu doloty lepszy kolas wydechowy i ostatni wydech jakis dedykowany, dopieścić całość to jak wyżej 9tyś trzeba liczyć i będzie swap jak należy chyba że z czasem dłużej grzebać i większość samemu to można trochę z ceny zjechać ;) tyle ode mnie :D