Zobacz pełną wersję : Woda w krokowym ???? d15b7
palermo444
09-03-11, 20:42
No to tak dzis wyjolem krokowy patrze a tu caly mokry w srodku a w jednym z wezykow tym po lewej normalnie woda byla co to sie stalo przeciez tam powinno byc sucho pewnoe dlatego te obroty tak spadaly tylko skad tam woda
no przecież to normalne że przez krokowego płynie płyn chłodniczy:rolleyes:
palermo444
09-03-11, 20:53
w d15b2 jest chlodzony woda a w d15b7 tez ?
nieprawda , wężykami jest doprowadzone powietrze i nawet objemkami zaciśnięte żeby nie uciekało :eek::eek::eek:
pytanie brzmi kto jeździ na wodzie i to w zimie :confused::confused:
palermo444
09-03-11, 20:59
nie jezdze na wodzie ........ wiec przez te 2 wezyki dochodzi powietrze w d 15b7 ? czy jest to chlodzenie silniczka krokowego ??
no pewnie że płyn tylko , jak jeździsz na płynie to powinien być tam płyn a nie woda
palermo444
09-03-11, 21:02
no ok plyn tam jest tylko powiedz czy trzeba potem odpowietrzac układ jak zaloze spowrotem ?
nieprawda , wężykami jest doprowadzone powietrze i nawet objemkami zaciśnięte żeby nie uciekało
bzdury piszesz:rolleyes:
wiec przez te 2 wezyki dochodzi powietrze w d 15b7
przeczytaj ze zrozumieniem moj pierwszy post
czy jest to chlodzenie silniczka krokowego ??
nie, ogrzewanie...
palermo444
09-03-11, 21:06
ok wiec sprawa krokowca rozwiazana tylko czy trzeba odpowietrzac uklad jak bede zakladal spowrotem
czy trzeba odpowietrzac uklad jak bede zakladal spowrotem
nie ma potrzeby
palermo444
09-03-11, 21:13
bo napewno sie dostanie powietrze do tych 2 wezykow
bzdury piszesz
wiem ale nie mogłem się powstrzymać ;p
powietrza się trochę dostanie ale jak silnik się później nagrzeje i oziębi to wyciągnie sobie z wyrównawczego ile mu trzeba a ty tylko dolejesz
Po co założyłeś drugi temat, jak w tym napisałeś to samo?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?102062-W%EAzyk-od-przepustnicy-POMOCY
palermo444
10-03-11, 20:31
zalozylem krokowy i przejecha troche i zaczela mi bulgotac plyn chlodniczy w wyrownawczym i weze zrobily sie twarde czy mozliwe ze sie zapowietrzyl uklad ?
palermo444
12-03-11, 09:44
Sprawa mysle ze juz rozwiazana...... Podczas czyszczenia krokowego zapowietrzyl mi sie uklad chlodzenia
Mi tak załatwili mechaniory wymianę uszczelki pod głowicą przez własnie regóulator obrotów (krokowy) przez niego oczywiście przepływa płyn pomiędzy kanałami które sa oddzielone uszczelkę a obok w kanałach jest powietrze uszkodziła się uszczelka i woda przedostawała się do komory z powietrzem i wędrowała do silnika czyli diagnoza mechanika "uszczelka pod głowicą" i ****......a zamiast 7zł za uszczelkę kosztowało mnie 500zł za remont po odpaleniu to samo brało wodę auto kopciło białym dymem i wtedy gość się domyślił że trochę zjebał sprawę
Ale przynajmniej masz spokój z uszczelką na długi czas :)