PDA

Zobacz pełną wersję : Urwana sruba mocujaca duzy cukierek wachacza wzdłóznego

Piatek
24-02-11, 08:50
Mam problem, ukreciłem wewnetrzna ( od strony baku ) srube duzego cukierka. Przerabiał ktos moze juz ten temat ?
Co robic ?? ciac karoserie i wspawywac nową nakretke ??
Jest moze jakis inny opatentowany przez kogos sposób ??

Kondraczek
24-02-11, 12:27
A tam nie da się rozwiercic i nagwintować od nowa tej nakrętki? Ewentualnie próbować tak zwanym wykrętakiem z tą urwaną sruba?

zakit
24-02-11, 13:33
sruby w budzie maja wspawana nakretke, wiec jesli ja zerwiesz to mozesz do konca zycia stac i krecic, i nic ci to nie da. wiec zaden wykretak itp nie da rady. chyba tylko ciac, i spawac ;)

lopi83
24-02-11, 13:47
jak Ci sie nakretka obraca to musisz ja przyspawac a zeby sie dostac trzeba bedzie ciac
u mnie podobnie bylo z poduszkami co silnik trzymaja (te calkiem z przodu) kumpel mi to ogarnal migomatem

Kondraczek
24-02-11, 15:08
sruby w budzie maja wspawana nakretke, wiec jesli ja zerwiesz to mozesz do konca zycia stac i krecic, i nic ci to nie da. wiec zaden wykretak itp nie da rady. chyba tylko ciac, i spawac ;)
To się jak najbardziej zgadzam, jeżeli upierniczy się ze spawów nakrętka w budzie to chyba tylko patent ze spawaniem. Ale:

Mam problem, ukreciłem wewnetrzna ( od strony baku ) srube duzego cukierka. ??
Zrozumiałem, że poprostu ukręciła się śruba, a nie obleciała nakrętka od budy i stąd moje propozycje;)

zakit
24-02-11, 15:13
w sumie masz racje, ale moze nich autor posta wytlumaczy, czy nakretka czy sruba ;)
bo jak sruba to rzeczywiscie moze by dalo rade wykretakiem, chociaz nie sadze ;)

lopi83
24-02-11, 16:53
jak sruba to kogos ogarnietego z migomatem i dospawa druga srube do tej urwanej i wykreci :)

Piatek
27-02-11, 12:31
Urwała sie sruba, a dospawac niestety sie nie da bo ukreciła sie wewnatrz budy :(

Kondraczek
28-02-11, 13:26
No to ja bym proponował rozwiercić ta urwaną śrubę i od nowa nagwintować dziurę w budzie. Może akurat obędzie się bez spawania

KrzyChules
28-02-11, 14:19
może być ciężko rozwiercić tę śrubę, bo jest ona dość twarda. albo DOBRYM wiertlem , ja bym przegwintował to na nowo, mam złe wspomnienia z wykretakami.

misiek707
28-02-11, 16:28
Próbój rozwiercać pomału.