PDA

Zobacz pełną wersję : Nierówna praca silnika? - Problem

Majron
21-02-11, 07:09
Witam!.

Silnik d15b2 + LPG.

Od jakiegoś czasu moja Hanka zaczęła dziwnie pracować. Wygląda to tak, że podczas szybszej jazdy na pierwszym i drugim biegu wszystko jest ok. Natomiast na trzecim i wyżej przy 4-5k/obr silnik zaczyna tak jakby przerywać. Tzn jedzie równo, nic nie trzęsie. Chodzi tylko o pogłos jaki wydaje. Jakby cos tam było ''zósemkowane'' ^_^. Rano na zimnym silniku na PB przy 2,5k silnik sie trzesie jakby miał wyskoczyć zaraz. Natomiast jak od razu na LPG dam to lepiej. Dodam że ostatnio miałem robioną uszczelke pod głowicą, regulowane zawory, i wymieniane gumki na zaworach. Dalej to samo.

Czeka mnie jeszcze wymiana sprzęgła kompletnego ale nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego.

Za co tu się łapać? Pomocy.

Pozdro.

Majron
21-02-11, 14:25
Nikt nie ma pomysłu?

kubson012
21-02-11, 14:30
Swiece, kable, sonda, moze ustawienie rozrzadu itd sprawdzaj panie moze byc wszystko jak nie wykluczysz kilku czynnikow to nie bedziesz wiedzial o co chodzi a co do gazu to moze tez cos byc ale o gazie to nie mam pojecia jak negatywny wywiera wplyw jak cos w nim nie dziala

Majron
21-02-11, 14:34
Ale dlaczego dopiero na trzecim biegu szfankuje coś? A na dwóch pierwszych nic nie słychać? Świece, kable OK.

djwafel
22-02-11, 11:43
zobacz rozrząd, zalej trochę więcej paliwa 98 a nawet 100 OKT. Może masz wodę w baku bo jak śmigasz na gazie to paliwo stoi a i paliwo się starzeje i traci swoje właściwości.