PDA

Zobacz pełną wersję : sciemnianie szyb

dudix83
27-01-07, 12:09
Witam,
w niedlugim czasie bede sciemnial szybki w hondzie ( hatchback z 94 roku ) Zastanawiam sie co wybrac czy taka lekka lustrzanke - ale naprawde lekko czy tez normalna czarna folie - przod jasniejszy od tylu. Kolor autka albo bialy albo podobny do koloru hanki takiej jak ma tieesto - na prawde ladny kolorek :) - bedzie malowane autko cale wiec dlatego 2 kolory podalem :)

Arcinus
27-01-07, 13:20
Proponuje lustrzanke, o ile chcesz szybko dowod stracic ;)

tieesto
27-01-07, 13:27
podobny do koloru hanki takiej jak ma tieesto - na prawde ladny kolorek
dzięki,dzięki :agent:

przod jasniejszy od tylu
nigdy nie rób czegoś takiego bo to kupa jest!
najlepiej całośc bardzo jasną folią, moze być w odcieniu lustrzanym ale bardzo lekkim i jasnym, tylna szyba ciemniejsza niż boki, ja mam jasną czarną wpadająca w lekki niebieski, tylna szyba czarna!
Do bialego lustro bedzie pasować, jest taka nawet gdzies w naszych hondach i calkiem fajnie to wygląda.

Proponuje lustrzanke, o ile chcesz szybko dowod stracic
jesli bedzie jasna i bedzie go widać prawie z kazdej pozycji to nikt mu dowodu nie zabierze!

MartinS
29-01-07, 08:27
jeżeli chodzi o strate dowodu , to nie ważne czy go widac z każdej pozycji czy nei , o przepuszczalnośc śwaitła sie tu rozchodzi w razie kontroli....ja u siebei mam "lekka lustrzanke" tzn zależy jak spojrzysz na auto bo pod jednym kątem wydaje sie być normalna folia a pod drugim lustro takie że nic nie widac w środku...

tieesto
29-01-07, 09:29
no proste ze sie straci, ale to już u jakiegoś upierdliwego policjanta! Na szczęście ja nie trafiam na takich ostatnio :D

takie że nic nie widac w środku...
i wtedy mozna coś ciekawego robić na światłach niż tylko dłubać w nosie! :D

dudix83
29-01-07, 16:14
wybor padl na lekka lustrzanke :) Narazie bede robil szybki a w niedlugim czasie bo za 2 miechy cale malownie samochodu, do tego dojda nowe przednie lampy soczewkowe z ringami, tylnie USDM i jakies ciemne 16" felgi - zarabiste sa z Tory co niektore ale ta cena :(
I to wszystko z zewnatrz.
Moze jak bedzie jakis przyplyw gotowki to i swapik bedzie na b16a2 :)

a to ze moga zabrac dowod to prawda (nawet za bardzo delikatne sciemnienie) ale jakos sie tym nie przejmuje bo nie strace :)

GENO
29-01-07, 21:36
a to ze moga zabrac dowod to prawda (nawet za bardzo delikatne sciemnienie) ale jakos sie tym nie przejmuje bo nie strace :)
I tak trzymać :up:
Ja jeżdżę z przyciemnionymi szybami od zawsze i jak narazie nie było zabierania ;)
Zawsze można zerwać i po bólu :)