Zobacz pełną wersję : Civic VI sedan Ej9 drze od środka opony koła stoją na ukos
mam problem czym może być spowodowane to że mój civic sedan VI gen Ej9 drze tylne opony od wewnątrz i widać że koła stoją na ukos( rozjechane)?? lecz nie ściąga na prostej drodze ani przy hamowaniu. Proszę o poradę co mam zrobić??
gdzieś czytałem na forum, że ktoś miał podobną sytuację a przyczyną były prawie nie istniejące duże "cukierki". Sprawdź w jakim stanie są u Ciebie. Byłeś na geometrii?? U jakiegoś mechanika/?
cukierki mam nowe, na geometrii na razie nie byłem
a jak dawno miałeś wymieniane?? Przy wymianie cukierków w dużym wahaczu miałeś ustawioną geo?? jest tam regulowane ustawienie(sam miałem ustawiane przy wymianie). Jak tak było to radzę wybrać się do mechanika na kanał, jak jest jakiś zaprzyjaźniony to za darmo sprawdzi.
cukierki mam nowe, na geometrii na razie nie byłem
Masz odpowiedź.
może z 2 miesiące temu max koniec grudnia,
Masz odpowiedź.
Bardzo lubię jak ktoś zadaje pytania i sam sobie na nie odpowiada;)
siemka
podjedz na kanał, wjedź na szarpaki .. sprawdź tulejki zawieszenia
http://japancars.ru/cat/honda/image.php?npl=17S0401&nplblk=B__2900&s=0.45
sprawdź, które są wybite i wymień :p
wszystkie elementy gumowe zawieszania miałem wymieniane razem z cukierkami, nic nie puka w zawieszeniu, dziś podjadę na diagnostykę