Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tylne oparcie i siedzenie pasazera. roznice 2d/3d

TENCIO
24-01-07, 14:46
no wlasnie. wnetrza 3/2d to to samo pod wzgledem wielkosci, natomiast hb ma zdecydowanie lepsza opcje dzielenia tylnego oparcia w porownaniu z kladzionym w calosci oparciem w coupe. ktos sie orientuje czy da rade zrobic bez rzezby takiego swapa oparcia?
drugie nurtujace mnie pytanie to czy w 3d wystepowaly SERYJNIE przednie fotele pasazerskie automatycznie przesuwajace sie do przodu przy zajmowaniu miejsca z tylu?

tomay
24-01-07, 14:48
drugie nurtujace mnie pytanie to czy w 3d wystepowaly SERYJNIE przednie fotele pasazerskie automatycznie przesuwajace sie do przodu przy zajmowaniu miejsca z tylu?

to ja się wypowiem, że wystepowały :hinczyk:

Lcfr
24-01-07, 14:52
no wlasnie. wnetrza 3/2d to to samo pod wzgledem wielkosci, natomiast hb ma zdecydowanie lepsza opcje dzielenia tylnego oparcia w porownaniu z kladzionym w calosci oparciem w coupe. ktos sie orientuje czy da rade zrobic bez rzezby takiego swapa oparcia?

mnie sie wydaje ze sie da bo boczki/plastiki tylne sa takie same...
trzeba tylko pociac tylna pólke zeby zamki wstawic...

TENCIO
24-01-07, 14:52
tomay 83, mowisz ze u ciebie jest zgodnosc tapicerki fotela pasazera z reszta siedzen i tapicerka boczkow, ale chyba przy przekladce wazna jest prowadnica fotela (szyna) a nie sam fotel czyli fotel zostaje a zmieniamy same szyny. jest ktos jescze co ma automatycznie przesuwany fotel w 3d???

tieesto
24-01-07, 15:06
co do swapa oparcia to nie wiem, ale wydaje mi sie ze są inne boczki tylne, inaczej profilowane, w hb nie ma stałej tylnej półki i chyba przez to są inne mocowania, więc trzeba prerabiać.

Co do składania siedzenia pasażera to róznica jest w szynach, mam teraz akurat takie szyny od coupe i tam jest spręzyna która po położeniu oparcia przesuwa cały fotel.
Ja mam hb i mam inne, kładzie mi sie tylko oparcie prawdopodobnie w hb wersjach USA też jest automat ale nie jestem pewien.
Co do pasującego idealnie wnętrza z coupe do hb to też tak nie dokońca, bo mam czarny dywan od coupe USA i tak średnio to pasuje, jest jakby za wąski ale za długi! :djablek:

VinCent318iS
24-01-07, 15:10
Nowłaśnie pierwsze co mnie zraziło w Civicu jest to że oparcie się samo nie podnosi i fotel się nie przesuwa do przodu no kurcze takie rozwiązanie już w peugeocie było a tu lipsztyk
Chodzi o funkcjonalność gdy chcesz włożyć zakupy lub nawet laptopa jest problem bo trzeba mieć dwie ręce wolne bagażnik w hb to sredni pomysł żeby tam coś szybko schować pierw pólka i dolna część bagażnika troceh sick ale fajny bajer
PLus za to że po rozłożeniu siedzeń robi się bardzo pakowne kombi wejdzie tam prawie wszystko od telewizora po szafke hihi

GENO
24-01-07, 18:30
w porownaniu z kladzionym w calosci oparciem w coupe
Ja mam dzielone ;)

Octane
24-01-07, 18:51
wedlug mnie nie da sie zaadoptowac kanapy z 3d do qpe poniewaz w qpie mamy zamek u gory po srodku anie po bokach jak w 3d. oraz nie mamy srodkowego mocowania dolnego tylko boczne.

Kuba007
25-01-07, 17:32

tak sa seryjnie takie fotele przesuwajace sie do przodu w wersjach Hb z lat 94,95(pewnie nie wszystkie). te z lat 91-93 maja skladane same oparcie. ja w wersji noblesse z 95roku mam taki bajer :aloha: