Zobacz pełną wersję : tylne oparcie i siedzenie pasazera. roznice 2d/3d
no wlasnie. wnetrza 3/2d to to samo pod wzgledem wielkosci, natomiast hb ma zdecydowanie lepsza opcje dzielenia tylnego oparcia w porownaniu z kladzionym w calosci oparciem w coupe. ktos sie orientuje czy da rade zrobic bez rzezby takiego swapa oparcia?
drugie nurtujace mnie pytanie to czy w 3d wystepowaly SERYJNIE przednie fotele pasazerskie automatycznie przesuwajace sie do przodu przy zajmowaniu miejsca z tylu?
drugie nurtujace mnie pytanie to czy w 3d wystepowaly SERYJNIE przednie fotele pasazerskie automatycznie przesuwajace sie do przodu przy zajmowaniu miejsca z tylu?
to ja się wypowiem, że wystepowały :hinczyk:
no wlasnie. wnetrza 3/2d to to samo pod wzgledem wielkosci, natomiast hb ma zdecydowanie lepsza opcje dzielenia tylnego oparcia w porownaniu z kladzionym w calosci oparciem w coupe. ktos sie orientuje czy da rade zrobic bez rzezby takiego swapa oparcia?
mnie sie wydaje ze sie da bo boczki/plastiki tylne sa takie same...
trzeba tylko pociac tylna pólke zeby zamki wstawic...
tomay 83, mowisz ze u ciebie jest zgodnosc tapicerki fotela pasazera z reszta siedzen i tapicerka boczkow, ale chyba przy przekladce wazna jest prowadnica fotela (szyna) a nie sam fotel czyli fotel zostaje a zmieniamy same szyny. jest ktos jescze co ma automatycznie przesuwany fotel w 3d???
co do swapa oparcia to nie wiem, ale wydaje mi sie ze są inne boczki tylne, inaczej profilowane, w hb nie ma stałej tylnej półki i chyba przez to są inne mocowania, więc trzeba prerabiać.
Co do składania siedzenia pasażera to róznica jest w szynach, mam teraz akurat takie szyny od coupe i tam jest spręzyna która po położeniu oparcia przesuwa cały fotel.
Ja mam hb i mam inne, kładzie mi sie tylko oparcie prawdopodobnie w hb wersjach USA też jest automat ale nie jestem pewien.
Co do pasującego idealnie wnętrza z coupe do hb to też tak nie dokońca, bo mam czarny dywan od coupe USA i tak średnio to pasuje, jest jakby za wąski ale za długi! :djablek:
VinCent318iS
24-01-07, 15:10
Nowłaśnie pierwsze co mnie zraziło w Civicu jest to że oparcie się samo nie podnosi i fotel się nie przesuwa do przodu no kurcze takie rozwiązanie już w peugeocie było a tu lipsztyk
Chodzi o funkcjonalność gdy chcesz włożyć zakupy lub nawet laptopa jest problem bo trzeba mieć dwie ręce wolne bagażnik w hb to sredni pomysł żeby tam coś szybko schować pierw pólka i dolna część bagażnika troceh sick ale fajny bajer
PLus za to że po rozłożeniu siedzeń robi się bardzo pakowne kombi wejdzie tam prawie wszystko od telewizora po szafke hihi
w porownaniu z kladzionym w calosci oparciem w coupe
Ja mam dzielone ;)
wedlug mnie nie da sie zaadoptowac kanapy z 3d do qpe poniewaz w qpie mamy zamek u gory po srodku anie po bokach jak w 3d. oraz nie mamy srodkowego mocowania dolnego tylko boczne.
tak sa seryjnie takie fotele przesuwajace sie do przodu w wersjach Hb z lat 94,95(pewnie nie wszystkie). te z lat 91-93 maja skladane same oparcie. ja w wersji noblesse z 95roku mam taki bajer :aloha: