Zobacz pełną wersję : temperatura silnika i nawiew
Witam, od kilku dni mam w hondzie taki objaw związany z nadmuchem. Nagrzewa się normalnie (tak jak zawsze) a po kilku minutach temp. powietrza spada i nie jest już nagrzewane. Wraca do normy jak pokręcę pokrętłami od temp i szybkości nawiewu. Dodam jeszcze, ze dzieje się tak w losowo. Później, już grzeje normalnie. Do tego dzisiaj jadąc w korku temp. silnika wzrosła do max. (czerwonego pola), po zatrzymaniu i ostudzeniu dalej w korku jechałem już normalnie i temp na dobrym poziomie.
ps. do tej pory nie było żadnych problemów z temp. utrzymywała się zawsze ( b.duży korek, trasa) na dobrym poziomie, płyn w chłodnicy też jest ok, 2 m-ce temu przegląd w ASO i wymiana płynu chłodniczego
Czy czeka mnie wymiana termostatu? Jakieś inne pomysły?
wyglada ze tak...
moze do tego masz zapowietrzony ulkad (bo piszesz ze dzieje sie to losowo.....?)
Od tego bym zaczał zanim przegrzejesz silnik
moze do tego masz zapowietrzony ulkad (bo piszesz ze dzieje sie to losowo.....?)
Czy układ może się zapowietrzyć "nagle", 2 m-ce temu miałem wymieniany cały płyn w chłodnicy i nic od tamtego czasu się nie działo (codziennie w b.dużym korku spędzam 1,5h).?
[ Dodano: Sro 24 Sty, 2007 ]
Jeszcze jedno, właśnie dzwoniłem do Warszawskiego ASO Auto Witolin i Japan Cars. W ASO termostat 130pln w JC japoński 55pln, zamiennik 35pln.
Pozdrawiam
Czy układ może się zapowietrzyć "nagle", 2 m-ce temu miałem wymieniany cały płyn w chłodnicy i nic od tamtego czasu się nie działo (codziennie w b.dużym korku spędzam 1,5h).?
no tak sam z siebie to nie powinien sie zapowietrzyc... (myslalem ze moze taki zostal po wymianie plynu, ale jak piszesz ze bylo dobrze to raczej to odpada...)
[ Dodano: Sro 24 Sty, 2007 ]
Jeszcze jedno, właśnie dzwoniłem do Warszawskiego ASO Auto Witolin i Japan Cars. W ASO termostat 130pln w JC japoński 55pln, zamiennik 35pln.
Pozdrawiam
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=21959&highlight=takato