Zobacz pełną wersję : Czy stara wiązka może zostać?
prosze powiedzcie mi czy mając silnik d15b7 i nie majac kompa p28, czy moge zostawić swoją wiązke. Niedawno koles mi powiedzial ze wiązka moze zostać bo wtyczka podejdzie do kompa p28 z tej wiązki co teraz jest jedynie z zaworu Vtec trzeba bedzie poprowadzic kable - czy to prawda?? prosze o odpowiedz z góry dzieki:)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17579
Lista części:
Wymagane:
-D16Z6 głowica (włączając pokrywę rozdzielacza, pokrywę zaworów, świece/przewody, wiązka VTEC, itp.)
-D16Z6 albo D16Y8 uszczelka głowicy
-P28 ECU
-D16Z6 pasek rozrządu
-Świece i przewody dla przełącznika ciśnienia oleju VTEC
Skoro wymagane to musi tak byc
Wiązka jest ta sama (wtyczki itp) nie ma tylko 2 kabelkow od VTECa ktore trzeba sobie podciągnąć.
Po mini-me na kompie P06 samochod bedzie jezdzil.. (w sensie odpalal bez bledow i bez VTECa rzecz jasna), ale jaka to bedzie jazda to nie wiem....
posiadam juz głowice kompletną razem z zaworem, musze kupić tylko komputer p28. Z tego co zrozumiałem wiązka może zostać jaka jest bo podłącze się pod kompa p28. tak??? i tylko pociagne kabelki od zaworu vteca i po sprawie?
wiązka jest niemal identyczna wiec zostaje tą która posiadasz, potrzebne sa tylko 2 kabelki do VTECa
temat wyczerpany, LOCK