PDA

Zobacz pełną wersję : szybkie pytanie szybka odp mam nadzieje

tomekpoznan
22-01-07, 14:00
na wstepie maly opis, honda d14a4 ej9 po wypadku, kierownica podczas jazdy na wprost jest skrecona, auta nie sciaga na boki w zadna strone. i teraz pytanie jak ustawic geometrie, jedni polecaja na plycie laserowej a inni chca to robic jakos inaczej (dadam ze druga metoda jest o polowe tansza od plyty laserowej) jaki sposob na ustawienie geometri polecacie? z gory dzieki za szybka odp
ps. abs wywala mi blad 71. co to za blad (Right hand front modulator solenoid valve) i czy moze byc zwiazane to ze mam do wytmaina drazek kierowniczy od strony kierowcy. jaki kupic drazek (zamiennik, zamiennik japonski czy oryginal)?

hokej
22-01-07, 17:06
kierownica podczas jazdy na wprost jest skrecona

odkręcasz śrubę i przestawiasz na frezie i masz prosto :) jak nie ściąga na boki i jedzie prosto to po co ustawiać geometrie ??

banan_24
22-01-07, 17:15
ja ustawialem geometrie laserowo zaplacilem 50zl roboty bylo chyba ze 2 godz. tez mialem krzywo kiere i teraz mam prosto. zakladaja takie cos na kiere i ustawiaja do niej galki od razu ustawiajac zbierznosc. dowiesz sie przy okazji czy katy padania kola z przodu sa prawidlowe i czy jest prosta. 50zl to nie tak duzo mysle zwlaszcza ze zakladalem 4 nowe oponki. teraz wiem ze jest looz i nic nie sciaga... taka jest moja sugestia

tomekpoznan
22-01-07, 18:11
w poznaniu za ustawienie laserowa chca od 120 do 150 zl ale i tak mysle ze warto a na dodatek mam znajomy zaklad kawalek za poznaniem gdzie robia za 70zl . a ktos wiec co oznacza blad nr 71 od abs-u

banan_24
22-01-07, 19:53
hm... a miales wymieniany czujnik abs???? jak mialesto pewnie dlatego.... sprawdz czy sie zalacza abs albo podjedz do elektryka niech rzuci okiem.... znajomy tak mial w toyocie, zmienial czujnik i zawsze wyskakiwal mu blad a abs dzialal ale co na to poradzil.. nie mam pojecia :(

tomekpoznan
23-01-07, 08:35
abs dziala a czujnik nie byl wymieniony??

mozes
23-01-07, 14:16
Wg takiej magicznej tabeli którą mam kod 71 oznacza:
Rodzaj nisporawności - Niesprawny Elektromagnes (otwarty)
Możliwe przyczyny niesprawności - Bezpiecznik B1 układu ABS (koło przednie prawe)

Pozdrawiam

tomekpoznan
23-01-07, 15:14
no i wlasnie w kole od kierowcy mam drazek do wymiant bo ma luzy i cos tam puka, wiec moze to bedzie to??

red_zary
24-01-07, 03:41
banan_24 napisal: "teraz wiem ze jest looz i nic nie sciaga..."

hehe, masz looz i nie sciága? :D