PDA

Zobacz pełną wersję : CHECK - nie odpala - dziwny odczyt bledow

wieshaq
20-01-07, 17:42
siemacie

przyszla pora na mnie... wsiadam auto nie odpala. iskra jest, kreci dobrze i tak kilka razy

na poczatku CHECK gasnal po chwili po przekreceniu kluczyka. czyli normalnie. pozniej PRZESTAL gasnac i swieci caly czas (nie gasnie).

sprawdzilismy PRZEKAZNIK pompy i POMPE. sa ok. dziwne ze przekaznik przy kluczyku zalacza tylko na ulamek sekundy. podobny sygnal dochodzi do pompy. zawsze bylo to okolo 2 sekundy.

przekaznik sprawdzilismy w innym aucie i zalacza pompe na wlasnie 2 sek a u mnie na ulamek.

SAMODIAGNOSTYKA.
dziwne rzeczy wyswietla.. nie pokazywal tych dlugich mrugniec jakby nie bylo rzedu dziesiatek.
mrugal 2 raz i od razu dwa takie szybkie ledwo widoczne mrugniecia jakby ledwo sie tlila zarowka. ledwo widoczne.
generalnie to dwa mrugniecia przeplatane takimi szybkimi ledwo widocznymi mrugnieciami.

wczesniej pokazywal jeszcze 4 mrugniecia tak jakby blad 4 ale przy kolejnych probach juz tylko to co opisalem wyzej

komp sie zesral? macie jakis pomysl?

aha alarm jest ale nie wspolpracuje z komputerem ani zaplonem. pracuje osobno

pozdro
wieshaq

mighty
20-01-07, 19:47
moim zdaniem zle odczytujesz bledy samodiagnostyki (mrugniecia)

wieshaq
20-01-07, 20:00
sa niejasne
migaja wszystkie krotko tak jakby nie bylo dziesiatek w liczbie czyli wychodzi ze blad nr 2

obd1 czyli Brak sygnalow do ECU (no cignal ECU)

jak to rozumiec?

Furious
20-01-07, 23:44
Najgraj to na telefonie czy aparacie i pokaz film.
Dwa dluzsze i dwa krotkie to blad 22 - VTEC ale to nie powod aby fura nie odpalila.
Masz seryjny komputer czy przerabiany przez Sajmona czy kogos?

wieshaq
21-01-07, 14:34
Najgraj to na telefonie czy aparacie i pokaz film

wlasnie to chcialem zrobic

jest rozwiazanie czyli dziala.. przy zmianie dolotu oblamala sie masa przy termostacie... nie wiem od czego ona jest bo nie udalo mi sie tego ustalic ale to byla przyczyna...

pacjent zyje!! :aloha: :aloha: