Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Zmiana skrzyni biegow ktora lepiej wybrac?:D

Użytkownik Awatar wiesko1261
    Imię
    wiesław
    Auto
    buggy D16 Turbo 4X

Domyślnie

na allegro niektórzy nie mają zielonego pojęcia co sprzedają i od czego
    często nawet nie umieją odpowiedzieć na zapytanie , żadne porównanie

Użytkownik
    Imię
    Kamil
    Auto
    EJ9 D14a3+ racing

Domyślnie

http://allegro.pl/skrzynia-biegow-ho...084445288.html
    Jedna z wielu aukcji. Napisane jak wół że 1.4 i że 95 rok. Z tego co wiem to aerodeck jeszcze nie istniał. O nic nie trzeba pytać żeby te fakty razem ze zdjęciem z aukcji połączyć.
    Żadnym porównaniem nie jest ta tabelka tak jak napisałem.
    Nie wierz człowieku w to co ktoś napisze w internecie (oczywiście mi też nie musisz wierzyć ). Lepiej sam sprawdź, najlepiej w bardziej wiarygodnych źródłach niż jakieś tabelki krążące po sieci. Proponuję ASO albo przynajmniej manual.

Kończę już ten oftop, ale mam nadzieję że ktoś z naszej rozmowy wyciągnie dobre wnioski.

Wracając do tematu dodam, że skrzynia z angielki 1,4 (1M czy 9A) jest nieznacznie krótsza niż skrzynia s40 z 3D 1,4, ale ma gorzej zestopniowane biegi.
    Czy samochód będzie na tej skrzyni lepiej przyspieszał? Nie wiem. Może będzie, ale jeśli już to nieznacznie. Na pewno będą inne odczucia z jazdy bo to są zupełnie inne skrzynie.

Użytkownik

Domyślnie

Czym więcej wyszukuję tym większe zamieszanie mam głowie. W swojej angielce mam skrzynię o oznaczeniu S40. Zależy mi na jak najszybszym FD. Na jak najwolniejszej jeździe. Jakiej szukać? Albo jakiej na części żeby robić hybrydę? Nie chcę wyważać już otwartych drzwi. Da się wyczuć, że są tu osoby które mają wiedzę na ten temat. W internecie z USA znalazłem nawet kit FD o przełożeniu 4,9 ale nie wchodzi w grę wydawanie 700$

Uprawnienia umieszczania postów