B16A2 z prawie zrobionym dolotem i lżejszym zamachem fidanzy, chciałem zobaczyć czy trzyma serię, wyszło spoko, choć też zasługa temperaury. 170,5 KM 156,0 NM
![]()
B16A2 z prawie zrobionym dolotem i lżejszym zamachem fidanzy, chciałem zobaczyć czy trzyma serię, wyszło spoko, choć też zasługa temperaury. 170,5 KM 156,0 NM
![]()
Moja D14 oczywiście wynik bedzie poprawionyhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7ed12bfae.html
Połowa zamieszczanych tutaj wykresów jest do kosza. Zwłaszcza tych gdzie moc/moment nie spada na górze na seryjnych wałkach/gratach. Fizyki nie oszukacie Panowie.
Źle wpisane przełożenia+ złe wykalibrowanie i mamy seryjne b16a2 które ma wykres jak po wałkach typu BC spec 4![]()
No to napisz mi panie co dokładnie mam zrobić, sprawdzić i upewnic sie, jak tylko skoncze rozgrzebane prace w mojej hance znowu zabieram sie na silnik, chce porobić kilka hamowań dla różnych ustawień wałka i zapłonu (moze wyciągne magiczne 2KM wiecej) ale powaznie chce posprawdzac pare zeczy - o co mam zadbac zeby kolo zrobił swoją roboite dobrze???
GrafiX podaj mi numer tel na PW, a tak na marginesie co myslisz o hamowni vtech Kr.
D15Z8,wydech 2 cale przelot,4-2-1,zimne na filtr
auto legitymujące się tą mocą przyśpieszało w 11 sekund do setki,buda eg,skrzynia fd 4.4
Vtech chyba najrozsadniejsza w Krakowie![]()
Jak sie przypilnuje Pana z detehu to również jest ok. Wystarczy wiedziec przy ilu rpm wlacza sie VTEC oraz odciecie.
Porownywalismy kiedys pomiar na obciazeniowej superflow a detechem. Kreski byly identyczne. Liczbowo roznica 1-2 km/nm
Szkoda czasu i kasy. Chyba ze cel ponad wszystko. Jakieś zawody, time attack itp.