Strona 2579 z 2580 PierwszyPierwszy ... 157920792479252925692577257825792580 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 25,781 do 25,790 z 25793

Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź TYLKO NADWOZIE MA/MB/MC!

Użytkownik
    Imię
    Kamil
    Auto
    D14Z4

Domyślnie

Cześć,
    co prawda już nie bezpośrednio w moich rękach, ale D14Z4 nadal w domu
    Przypomnicie proszę, jakie są tam paski oprócz rozrządu?
    Nie wiem jakie symbole wybrać...
    https://www.gatesautocat.com/search-...&source=result

Użytkownik
    Auto
    Civic VI mb3

Domyślnie

4pk788 to pasek alternatora
    4pk845 to pasek wspomagania
    4pk823 lub 820 klima

Użytkownik

Domyślnie

Witam czy to możliwe że po wymianie łożysk skrzywiły się piasty ??? Po jakimś czasie wyczułem przy hamowaniu lekkie bicie, zamówiłem nowe tarcze klocki, ale mechanik stwierdził że piasty są krzywe i nie ma sensu wymieniać bo za chwile będzie to samo. Dodam że drżenie kierownicy występuje tylko przy hamowaniu nawet przy prędkościach autostradowych i normalnej jeżdzie kierownica nie drży
    Ostatnio edytowane przez login ; 26-09-22 o 21:45

Użytkownik
    Imię
    Kamil
    Auto
    D14Z4

Domyślnie

Cześć,

ma ktoś wymiary łożyska pompy wspomagania?
    Znalazłem, że podobno pasuje: 91048-p2a-003, i ma wymiary: 17x40x12, może je ktoś potwierdzić? Wymiana jest trudna? Jaki olej do wspomagania po wymianie łożyska?
    Ostatnio edytowane przez login ; 11-10-22 o 19:48

Użytkownik
    Imię
    Tomek
    Auto
    Civic Typ-r R FK2

Domyślnie

Mam problem ze skrzynią biegów w Hondzie Mc2 (S9b z B 18C4 ). Po wyciągnięciu półosi ukazał mi się widok podrapanej półosi w miejscu gdzie powinno byc idealnie gładkie, przed frezami , miejsce gdzie siedziała półos w skrzyni też jest po rysowana , czy ktoś miał już kiedyś z takim czyms do czynienia i czym jest to spowodowane , czy moge z tym jeździc? Dzięki i czekam na odp!
    Ostatnio edytowane przez Kisiel ; 25-10-22 o 22:19 Powód: wgranie zdjęć

Użytkownik
    Auto
    Honda Civic VI 1.4

Domyślnie

Cześć forumowicze! Świerzak z tej strony. Zakupiłem angielską hanie i planuje zmienić gąbko-kiere na coś porządniejszego. Z tego c odo tej pory wyczytałem pasuje mi tu wieloklin od civica 5, integry, preludy IV i Accorde V pytanie brzmi.

Czy wersja coupe ma coś inaczej? Może ktoś już robił taki szacher-macher?

https://allegro.pl/oferta/kierownica...95-12884234894
    O Niej mowa ^

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez login ; 25-11-22 o 20:58

Użytkownik

Domyślnie

Witam.
    Jestem młody na forum
    Mam od kilkunastu lat mam Hanie Aerodeck (diesel ). Się z kolegą wzięliśmy (a on robił) do wymiany progów, bo nastąpił zanik. w trakcie roboty okazało się że nie tylko progi ale podłoga (przód) od kierowcy i od pasażera dostał grubej próchnicy i nastąpiła ekstrakcja. Podczas oględzin okazało się, że dywaniki to bagno aż się da wyżymać. Zostało to wszystko osuszone (odkurzaczem). Auto musiało na chwilę wyjechać z garażu i trochę śniegu się zebrało. Na drugi dzień wstawiliśmy do garażu i roztopił się śnieg (niewiele go było) ale wewnątrz pojawiła się znów woda ( z przodu od kierowcy) co mogło się zadziać? Może ktoś miał to u siebie, czego szukać, przegniło coś przy podszybiu , na grodzi czy jaka cholera się wdała (korniki?) nie bardzo wiem od czego zacząć. Dajcie znać świeżakowi.
    pozdro
    Leo
    Ostatnio edytowane przez login ; 30-11-22 o 13:51

Użytkownik
    Imię
    Tomek
    Auto
    Civic Typ-r R FK2

Domyślnie Problem ze skrzynią S9B w B18C4

Mam problem ze skrzynią biegów w Hondzie Mc2 (S9b z B 18C4 ). Po wyciągnięciu półosi ukazał mi się widok podrapanej półosi w miejscu gdzie powinno byc idealnie gładkie, przed frezami , miejsce gdzie siedziała półos w skrzyni też jest po rysowana , czy ktoś miał już kiedyś z takim czyms do czynienia i czym jest to spowodowane , czy moge z tym jeździc? Dzięki i czekam na odp!

Użytkownik Awatar M-kwadrat
    Auto
    MB9 D15Z8

Domyślnie

Ile może kosztować wymiana sprzęgła w Aerodecku (D15Z8)? Ile rozsądnej jakości sprzęgło a ile szacunkowo robocizna?

Użytkownik
    Imię
    Filip
    Auto
    Honda Accord Coupe

Domyślnie

Cześć wszystkim, zamierzam wrócić do Hondy po 2 latach rozstania z Accordem, upatrzyłem sobie Civica Aerodeck i:
    1. Czy tylna kanapa składa się na płasko (wraz z siedziskami)?
    2. Jakie przełożenia ma automat sparowany z silnikiem 1.6 115 KM? Wiem, że to czterobiegówka, w Subaru Legacy np. oznaczało to 3k obrotów przy ok. 120 km/h ale Honda może mieć krótsze przełożenia.
    3. Jakie automaty pchano do tych Civiców, trwałe, dobre? Wydają mi się zwykłymi, japońskimi przekładniami tzn. auto ciut więcej pali, wolniej jeździ ale biegi zmiennia płynie i przy minimum troski trudno zajechać delikwenta.

Uprawnienia umieszczania postów