Strona 1 z 2572 12311511015011001 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25712

Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź TYLKO NADWOZIE MA/MB/MC!

  1. #1
    Użytkownik Awatar Diups
    Dołączył
    Oct 2005
    Imię
    Marek
    Auto
    MA8 -> EH6+ -> Ep4
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,543

    Domyślnie Szybkie pytanie - szybka odpowiedź TYLKO NADWOZIE MA/MB/MC!

    Od jakiegoś czasu takie tematy widze na działach technicznych na różnych forach i sie sprawdzaja. Przedewszystkim jest mniej spamu w tematach o konkretnej rzeczy.... bo gdy ktos sie o cos pyta "podpinajac sie" pod czyis temat to sie to wrzuca do tego tematu.

    Sens tematu polega na tym... mozna tu pisac jesli sie potrzebuje szybkiej konkretnej odpowiedzi o mechanice, tuningu, i wszystkich rzeczach zwiazanych z obsluga i serwisem, nie zakadajac nowego tematu.

    Jesli Moderatorowi sie spodoba, to moze podwiesic jestem zdania ze sie sprawdzi

    [ Dodano: Pon 27 Lis, 2006 ]
    wiec moje pytanie.... i ja zaczne


    dzis kupilem gazowe amory KYB na przod, klocki LUCAS, filtr przeciwpylowy MagnetiMarelli, filtr powietrza filtron....
    :arrow: nie bylo w hurtowni ani szpilek do kol... - stad moje pytanie, gdzie je kupic i za ile - potrzebuje 2

    :arrow: nie bylo w hurtowni sondy lambda. pojechalem do JC i nie mieli do mnie sondy, mowil gosc ze maja jednozylowa uniwersalna... za 180zl ale powiedzial ze i tak moze nie pasowac, zebym pogadal z elektrykiem czy bedzie ok :| wiec zaniemowilem... gosc ma racje? wogule gdzie kupic ta sonde np NGK pod moj silnik bo podobno sa dobre i jaka cena tego

    :arrow: nie bylo tez lozyska tylnego... ono jest razem z piasta?? i jakiej firmy to najlepiej wziasc ? najlepiej jakis link z allegro

  2. #2
    Użytkownik Awatar ps2039
    Dołączył
    Nov 2005
    Imię
    Paweł
    Auto
    CLK 320, PC 36
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    754

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Diups
    nie bylo tez lozyska tylnego... ono jest razem z piasta?? i jakiej firmy to najlepiej wziasc ? najlepiej jakis link z allegro
    temat z piastą przerabiałem 2 tygodnie temu. trzeba wymieniać całą piastę.
    koszty:
    piasta z ABS koszt od 300 pln
    piasta bez ABS koszt od 160 pln
    ceny oczywiście zależą od producenta, sklepu, dostępności na już.

    dla obniżenia kosztów posiadaczy ABS'u jest możliwe przełożenie na nową piastę bez ABS pierścień ze starej piasty z ABS'em.

    ja ostatecznie kupiłem piastę bez ABS w JCAuto na ostrobramskiej w Wawie za 200pln (zniżka klubowa 30%) i mechanik za 50pln przełożył pierścień i zamontował piastę.

  3. #3
    Użytkownik Awatar Diups
    Dołączył
    Oct 2005
    Imię
    Marek
    Auto
    MA8 -> EH6+ -> Ep4
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,543

    Domyślnie

    kolejne pytanie
    czy sonda z silnika d14a4 - jednożyłowa spasuje do mojego d14a2 czy duza roznica czy jak... ogolnie to jaka sonda do mojego... bo na orginal nie mam pieniedzy a zamiennika NIGDZIE nie moge znalesc Gruszka, Leeo i inni z tym silnikiem co moj - poratujcie !!!!

  4. #4
    Użytkownik Awatar Gruszka
    Dołączył
    Jul 2004
    Imię
    Tomasz
    Auto
    Honda
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    3,217

    Domyślnie

    Marek wlasnie, zapomnialem Ci powiedziec, ze u mnie chyba jednak siedzi czterozylowa. Niby w manualu jest jednozylowa, ale u mnie sa jednak cztery kabelki. Dla pewnosci jutro sprawdze i zrobie zdjecia. Jest orginalna i siedzi tam od nowosci, wiec nie bedzie niepewnosci czy nie byla zamieniona.

    Takze wsterzymaj sie jeszcze z ta sonda. Cos razem wymyslimy.

  5. #5
    Użytkownik Awatar Diups
    Dołączył
    Oct 2005
    Imię
    Marek
    Auto
    MA8 -> EH6+ -> Ep4
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,543

    Domyślnie

    Tomek dzieki... kurde bo walcze z tym spalaniem i puki mam troszke gotowki (juz niewiele) to chce zrobic ta sonde i narazie oleje przegub i lozysko... a NIGDZIE nie widza co za sonda jest u mnie w silniku :/

  6. #6
    Użytkownik Awatar Gruszka
    Dołączył
    Jul 2004
    Imię
    Tomasz
    Auto
    Honda
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    3,217

    Domyślnie

    Marek, tak jak obiecalem sprawdzilem ta sonde. Jednak jest 4-zylowa:




    Nie wiem dlaczego jest rozbieznosc z manualem :roll: Wynika z niego, ze w D14A2 i D16Y3 jest sonda 1-zylowa bez grzalki:
    http://media.honda.co.uk/car/owner/m.../pdf/11-28.pdf

    jednak u mnie jest 4-zylowa tak jak w D16Y2, czyli z grzalka:
    http://media.honda.co.uk/car/owner/m.../pdf/11-30.pdf

    Z kolei w D15Z3 jest 7-zylowa...:
    http://media.honda.co.uk/car/owner/m.../pdf/11-36.pdf



    Na tej stronie (jakiejs firmy od LPG) tez pisza, ze w D14A2 sonda jest 4-zylowa:
    http://www.landi.it/area_riservata/s...da/43-160e.pdf (2 strona)

  7. #7
    Użytkownik Awatar Diups
    Dołączył
    Oct 2005
    Imię
    Marek
    Auto
    MA8 -> EH6+ -> Ep4
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,543

    Domyślnie

    Gruszka dzieki wielkie... tylko teraz jest problem...
    co moze wplywac oprocz sondy na duze spalanie ? wymienilem filtr powietrza na nowy i termostat... zrobilem reset... teraz palil mi ok 12l... spadlo ponizej 10l przy spokojnej jezdzie na krotkich dystansach... zaslonilem jeszcze chlodnice z mysla ze moze to cos da ze bedzie sie szybciej nagrzewal no i wskazowka sie podnosi szybciej, ale nie wiem czy to nie jest tak ze tylko wskazowka idzie w gore .... :/
    to jaka ta sonde teraz kupic ?! bo juz jestem w szoku i calkiem sie pogubilem...

  8. #8
    Użytkownik Awatar Gruszka
    Dołączył
    Jul 2004
    Imię
    Tomasz
    Auto
    Honda
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    3,217

    Domyślnie

    Jak na razie, to ewidentnie masz padnieta sonde... A mozesz zrobic jej fotki? Ciekawe czy rzeczywiscie masz tam 1-zylowa...

    Jesli sie okaze, ze jednak ma 4, poszukalbym uzywki z jakiegos rozbitka, oczywiscie z D14A2 na pokladzie. Allegro, forum sprawdzales?

    Ciekaw jestem czy ta z D16Y2 (92kW) jest taka sama. Moze ona wystepuje w katalogach i podejdze?

  9. #9
    Użytkownik Awatar ps2039
    Dołączył
    Nov 2005
    Imię
    Paweł
    Auto
    CLK 320, PC 36
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    754

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Gruszka
    Wynika z niego, ze w D14A2 i D16Y3 jest sonda 1-zylowa bez grzalki
    hmmmm ... zainteresowałem się tematem i sprawdziłem u siebie. mimo, że manual podaje, że w D16Y3 jest jednożyłowa ... to u mnie są cztery druty. part number wg EPC dla sondy w d16y3: 36531-P1K-E11 a to jest 4 żyłowa sonda.

  10. #10
    Użytkownik Awatar Diups
    Dołączył
    Oct 2005
    Imię
    Marek
    Auto
    MA8 -> EH6+ -> Ep4
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,543

    Domyślnie

    kurde... u mnie jednozylowa :/ szit.... to teraz juz sie zagubilem calkiem :/

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •