Na głowicy od d16z6 i tłokach P29 od d16a1 (podobno sa dobre do takich modów) wychodzi 10.47 myślisz ze taka kompresja jest ok czy np. jeszcze robić planowanie ?? :roll:
I jak w końcu z tą przepustnicą? Jaka będzie najlepsza?
Na głowicy od d16z6 i tłokach P29 od d16a1 (podobno sa dobre do takich modów) wychodzi 10.47 myślisz ze taka kompresja jest ok czy np. jeszcze robić planowanie ?? :roll:
I jak w końcu z tą przepustnicą? Jaka będzie najlepsza?
niedługo będę już po mini-me. Honda jest w trakcie robienia i z tego co widziałem na forum to chyba jeszcze nikt nie robił d15b2 na głowicę od z6 a właśnie jestem już w końcówce takich modów. Najgorzej miałem z elektryką. wyciągać więkrzość wiązek a w dodadku miałem wiązkę silnikową od anglika więc też sporo przekładania. w d15b7 było by łatwiej bo tylko dwa kabelki od vtec i nic więcej. pozdrawiam. niedługo postaram sie o jakąś fotorelację.
niewiem czy dobrze zrobilech ale mi wyszlo 10.14:1 :roll:
odświeże bo tak sobie szukam informacji i tutaj mi sie spodobaly tylko że... jest podane aby nie stosowac w d15z1 i to mnie ograniczylo... olać to? :roll:
w z1 trzeba wymieniać wszystko (zostaje sam czysty blok) wiec sie nie oplacaZamieszczone przez BRNK
Sprzedaz, modyfikacja komputerow OBD1 i strojenie Hond (Crome D,B,H-seria oraz Hondata K-seria)
w w w . s t r o j e n i e h o n d . p l
..podlacze sie...6 gen 96 rok...chcialbym zmienic na cos mocniejszego bez jakiejs wygorowanej zabawy w skomplikowane przerobki,,jakis w miare prosty swap,,,co polecacie..pzdr,,,
do czego chcesz sie podlaczyc? To temat o mini-me a nie o SWAPie.. uzyj opcji SZUKAJZamieszczone przez sunnboy
Sprzedaz, modyfikacja komputerow OBD1 i strojenie Hond (Crome D,B,H-seria oraz Hondata K-seria)
w w w . s t r o j e n i e h o n d . p l
Witam,czy mini-mi D15Z6 na D16Z6 musze wymienic wszystkie z ponizszych czesci:
Lista części:
Wymagane:
-D16Z6 głowica (włączając pokrywę rozdzielacza, pokrywę zaworów, świece/przewody, wiązka VTEC, itp.)
-D16Z6 albo D16Y8 uszczelka głowicy
-P28 ECU
-D16Z6 pasek rozrządu
-Świece i przewody dla przełącznika ciśnienia oleju VTEC
czy :wystarczy tylko zaminic sama glowice od D16z6 ,a przewody ,swiece,pokrywe rozdzielacza,ECU,pasek rozrzadu... pozostawic od D15Z6???
Czy moze cos jeszcze polacacie zmienic w takim mini-mi
powinna wystarczyc sama zmiana glowicy i komputera ( od z6 nei moze zostac bo nie bedzie to dobrze dzialac)
..przepraszam..pomylilem pojecia ops: ...czyli mini me do d14a4..ile moze kosztowac taki podstawowy pakiet?..moze ma ktos taki na sprzedaz?przypadkiem..i czy sa jakies problemy z tym wzgledem mojego silnika?..pzdr..