Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Problem z odpaleniem

  1. #1
    tomicz
    Gość

    Domyślnie Problem z odpaleniem

    Witam!!! Jężdzę Honda Civic z 90 r. 1,5 16V mam ja juz ponad rok. Średnio co dwa miesiące popada w niezwykłą chorobę mianowicie po rozgrzaniu silnika i przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów kiedy zgasze silnik i wyskocze np. do kiosku po gazete to pozniej nie moge odpalic. Pompka brzęczy, przekażnik stuknie, rozrusznik kręci a silnik zachowuje sie tak jakby iskry nie byloPonowne proby nie daja rezultatów. Musze odczekac 15 minut i wtedy pali za pierwszym razem. Przypuśćmy ze ma tak przez pare dni a potem jest wszystko ok. Moge ja palić i gasic dowoli. Czy ktoś wie co to za część(pewnie elektryczna) szwankuje??? Pozdro!

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    Jun 2004
    Skąd
    Gdynia
    Posty
    1,155

    Domyślnie

    Brzmi to jak zimny lut w przekaźniku pompy paliwa (chociaż dziwne bo mówisz że pompa startuje).

  3. #3
    Użytkownik Awatar simon_55
    Dołączył
    May 2006
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    1,437

    Domyślnie

    ziom to na bank przekaznik bo juz sie z tym problemem spotkalem. co prawda nie u mnie ale wymiana rozwiaze twoj problem. ja tak podobnie mialem ale u mnie byl rowoniez problem z modemem i mi dlatego nie palil

  4. #4
    Użytkownik Awatar ppm702
    Dołączył
    Apr 2005
    Imię
    Piotr
    Auto
    Civic EJ9 Kanarek
    Skąd
    Kobyłka/Turów
    Posty
    9,053

    Domyślnie

    simon_55, a nie z modułem? Modem w aucie? Chyba na PCMCIA

  5. #5
    ro2man
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez simon_55
    to na bank przekaznik
    a gdzie on jest?

  6. #6
    Użytkownik Awatar tomekk
    Dołączył
    Oct 2005
    Imię
    Tomek
    Skąd
    Myślenice
    Posty
    887

    Domyślnie

    a gdzie on jest?
    2 minuty współpracy z wyszukiwarką i będziesz wiedział.

  7. #7
    ro2man
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez tomekk
    2 minuty współpracy z wyszukiwarką i będziesz wiedział
    może ty jesteś taki hardcorowy, że w 2 min. znajdujesz ale mnie od 30 min wychodzi tylko:
    "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów"

  8. #8
    Użytkownik Awatar simon_55
    Dołączył
    May 2006
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    1,437

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ppm702
    simon_55, a nie z modułem? Modem w aucie? Chyba na PCMCIA
    no dobra, moj blad :roll: , przejezyczylem sie ale wiadomo o co chodzi

  9. #9
    Użytkownik
    Dołączył
    Jun 2004
    Skąd
    Gdynia
    Posty
    1,155

    Domyślnie

    Wykręć schowek na monety (trzy śrubki) i zobaczysz przekaźnik przymocowany po lewej stronie. Napisane na nim będzie Mistuba Relay Main Assy czy podobnie. Możesz albo odkręcić śrubkę trzymającą uchwyt, albo wysunąć* przekaźnik do góry z uchwytu. I oczywiście wypiąc wtyczkę.

    * - u mnie trzeba było pośłużyć się od dołu młotkiem (przez śrubokręt)

  10. #10
    Przyjaciel CKP Awatar grafix
    Dołączył
    Feb 2006
    Imię
    Rafał
    Auto
    DC2/FD7
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,454

    Domyślnie hmm

    jak nie było jak było ... specjalne lazłem do auta wieczorem fotke robić

    http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=14555
    -----------------------------------------------------
    www.grafixautozine.pl - honda driver blog [modyfikacje, ECU, Crome, Ktuner Dealer, Hondata, eCtune, EMU, Datalog app]

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •