Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 114

Wątek: skrzynia Hybrydowa

  1. #21
    Użytkownik Awatar Misiekemeryt160
    Dołączył
    Aug 2008
    Imię
    Łukasz
    Auto
    Mazda MPS
    Skąd
    NDZ / SK
    Posty
    1,089

    Domyślnie

    możesz pokazac na fotce dokładnie? duzo tego zbierania?

  2. #22
    Użytkownik Awatar pit
    Dołączył
    May 2007
    Skąd
    Piaski
    Posty
    154

    Domyślnie

    byłbym bardzo wdzięczny jak by to ktoś pokazała na jakiejś fotce..
    bo kurcze nie rozbieram tego tak perfekto a na jutro ustawiłem się z tokażem.. bo to parę minut..

    i zebrać mam tylko 4 bieg czy i 3 i z wałka z FD ( ten skręcany na śrubę)
    czy tryby mam zbierać obydwa i na drugim wałku..

  3. #23
    Stowarzyszenie CKPL Awatar TeeS1975
    Dołączył
    May 2005
    Imię
    Tomek
    Auto
    EP3; FN1
    Skąd
    Zielonka WWL
    Posty
    6,224

    Domyślnie

    tylko 4
    トマシウ


    no ABS, no Airbag, DIE LIKE A MAN
    mój Batmobile

  4. #24
    Użytkownik Awatar pit
    Dołączył
    May 2007
    Skąd
    Piaski
    Posty
    154

    Domyślnie


    może ktoś zaznaczyć na zdjęciu gdzie i ile dokładnie trzeba podebrać..
    kurcze sprawa pilna..

  5. #25
    Użytkownik Awatar Rodman
    Dołączył
    Oct 2007
    Imię
    Paweł
    Auto
    EJ9 D16Z6
    Skąd
    Koszalin
    Posty
    147

    Domyślnie

    Obecnie w swoim EJ9 mam skrzynie 1M która ma piękne FD 4,437. Jedynka przy takim przełożeniu głównym jest SUPER, gorzej już niestety z kolejnymi biegami. Wg. danych z tabeli http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=2496 seryjna skrzynia S40 z D14A4 EJ9 ma lepsze (krótsze) poszczególne biegi, ale za to fatalne FD zabijające jakąkolwiek dynamikę.

    Moje pytanie brzmi: Czy FD 4,437 ze skrzyni 1M bezproblemowo podejdzie do skrzyni S40?

    Powstała by w ten sposób taka mini-hybryda No i koszt całości byłby niewysoki (koszt skrzyni S40 z D14A4 + robocizna), a zaoszczędzoną kwotę można by przeznaczyć np. na lżejszy zamach i świeże sprzęgło....
    Ostatnio edytowane przez Rodman ; 10-06-09 o 14:36

  6. #26
    Użytkownik Awatar pit
    Dołączył
    May 2007
    Skąd
    Piaski
    Posty
    154

    Domyślnie

    zapewne jak już wyczytałeś przełożenia w seri D są kompatybilne więc możesz wymieniać i kombinować do bólu...

    a ja dalej nie mam odpowiedzi a tokarz czeka..

  7. #27
    Użytkownik
    Dołączył
    Mar 2008
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    79

    Domyślnie

    zdemontuj 4 bieg ze swojej skrzyni i zobacz ile trzeba zebrac z 4 biegu z crxa... i tylko 4 bieg trzeba stoczyc wewnatrz nic innego.

  8. #28
    Oczekujący Awatar qba1983
    Dołączył
    Jan 2006
    Imię
    dynamodruk.pl
    Auto
    MB3 D15Z8/OIT
    Skąd
    Łódź
    Posty
    2,299

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pit Zobacz posta
    a ja dalej nie mam odpowiedzi a tokarz czeka..
    kolego z calym szacunkiem, ale jak chciales hybryde na gotowo to trzeba bylo oddac skrzynke komus kto to ogarnia lub kupic gotowa...
    mi sie wydawalo, ze to cala przyjemnosc samemu dojsc co i jak zrobic, trudno za to wskazac Ci teraz gdzie i ile tego trzeba zebrac... ja wiem gdzie, ale ile dokladnie to juz nie pamietam.
    nie mozesz normalnie zlozyc samego walka sprzeglowego na tych kolach z crxa? jak zlozysz i skrecisz dobrze to zobaczysz ze nie mozesz obracac kola 4 biegu, oblukaj dokladnie dlaczego i juz bedziesz znal odpowiedz.
    powodzenia

  9. #29
    Użytkownik Awatar rrafalk
    Dołączył
    Feb 2009
    Imię
    Rafał
    Auto
    ATR
    Skąd
    Ostrołęka
    Posty
    124

    Domyślnie

    Panowie jeszcze mam takie pytanko będę teraz składał hybryde w swoim d15b7 no i mam całą skrzynkę z rexa i podpowiedzcie mi czy warto przekładać coś jeszcze oprócz 3 i 4

  10. #30
    Użytkownik Awatar neon
    Dołączył
    Mar 2009
    Imię
    Wojtek
    Auto
    b18c4 d16w4
    Skąd
    Krosno
    Posty
    37

    Domyślnie

    zapytam tu

    mam skrzynie s80 z b18c4 udalo mi sie pozyskac przelozeni z y21
    przekladac pierwsze 4 biegi ? 5 bym zostawil

    jak zrobic by bylo najlepiej z tego co posiadam ?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •