Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problem z alarmem i centralnym po rozładowaniu aku

  1. #1
    Użytkownik Awatar Rudy_
    Dołączył
    May 2011
    Imię
    Tomasz
    Auto
    EJ9 HB
    Skąd
    Kielce
    Posty
    1,092

    Domyślnie Problem z alarmem i centralnym po rozładowaniu aku

    miałem przygodę rozładowania akumulatora (zostawiłem na światłach bo brzęczek mi przestał działać....) i po rozruchu z kabli zaczął wyć alarm i nie da się go rozbroić z pilot...musiałem wyjąć bezpiecznik m.in od radia też jak i lampki i czegoś jeszcze, dopiero mogę jeździć, samochód normlanie odpala da się jechać ale wyje alarm nie pomogło odpięcie klem n a dłużysz czas, po włożeniu bezpiecznika i dotknięciu klem, zaczyna znowu wyć .
    ktoś może miał taki problem? albo przynajmniej wie jak to ogarnąć...
    Auto Civic ep2

  2. #2
    Użytkownik Awatar elvis2424
    Dołączył
    Mar 2010
    Imię
    Tomek
    Auto
    EM2 USA!!!
    Skąd
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    357

    Domyślnie

    Hej. O jakim alarmie mowa? Fabryczny czy jakiś inny?

  3. #3
    Użytkownik Awatar Rudy_
    Dołączył
    May 2011
    Imię
    Tomasz
    Auto
    EJ9 HB
    Skąd
    Kielce
    Posty
    1,092

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez elvis2424 Zobacz posta
    Hej. O jakim alarmie mowa? Fabryczny czy jakiś inny?
    żebym ja wiedział...

  4. #4
    Użytkownik Awatar elvis2424
    Dołączył
    Mar 2010
    Imię
    Tomek
    Auto
    EM2 USA!!!
    Skąd
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    357

    Domyślnie

    Podrzuć chociaż zdjęcie pilota, może coś się znajdzie w internecie

  5. #5

  6. #6
    Użytkownik Awatar elvis2424
    Dołączył
    Mar 2010
    Imię
    Tomek
    Auto
    EM2 USA!!!
    Skąd
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    357

    Domyślnie

    Pilot wygląda na oryginalny hondowski tylko pytanie jaki jest tam alarm, bo z tego co się orientuję to fabrycznie mało które auta wyjeżdżały z fabryki z alarmem. A centralny zamek normalnie działa Ci z pilota? Rozumiem, że podmianę pilota na drugi czy też samej baterii w pilocie już próbowałeś.

    Gdzieś w internecie znalazłem instrukcję ponownego kodowania pilota:

    1. włączyć zapłon.
    2. wykonać 3-krotnie:
    - w ciągu 4 sek. nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania
    - w ciągu 4 sek. wyłączyć zapłon
    - w ciągu 4 sek. włączyć zapłon
    - w ciągu 4 sek. nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania

    po czym samochód zostanie zablokowany i odblokowany

    3. w ciągu 4 sek. nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania
    4. w ciągu 10 sekund wykonać:
    - nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania pierwszego pilota
    - samochód zostanie zablokowany i odblokowany
    - nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania drugiego pilota
    - samochód zostanie zablokowany i odblokowany
    - nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania trzeciego pilota
    - samochód zostanie zablokowany i odblokowany
    5. Wyłączyć zapłon.
    6. wyciągnąć kluczyk

    UWAGA: Jeśli programujesz mniej niż 3 piloty, to po ostatnim wyciągnąć kluczyk.

    Może pomoże
    Ostatnio edytowane przez elvis2424 ; 04-04-19 o 08:50

  7. #7
    Użytkownik Awatar Rudy_
    Dołączył
    May 2011
    Imię
    Tomasz
    Auto
    EJ9 HB
    Skąd
    Kielce
    Posty
    1,092

    Domyślnie

    Cześć, dziś wszystko posprawdzalem i niestety nic to nie dało, nie było żadnej reakcji na to kodowanie w stylu "samochód zostanie zablokowany i odblokowany" z dwóch pilotów więc nie jest to wina ani bateria ani wadliwych pilotów

  8. #8
    Użytkownik Awatar elvis2424
    Dołączył
    Mar 2010
    Imię
    Tomek
    Auto
    EM2 USA!!!
    Skąd
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    357

    Domyślnie

    Hej.
    W takim razie spróbuj go może odłączyć. Spójrz w ten link, ktoś miał już podobny problem http://civicklub.pl/forum/showthread...ywowa%E6-alarm

  9. #9
    Użytkownik Awatar Rudy_
    Dołączył
    May 2011
    Imię
    Tomasz
    Auto
    EJ9 HB
    Skąd
    Kielce
    Posty
    1,092

    Domyślnie

    nie było mnie przez ten cały czas przy samochodzie by to sprawdzić wszystko i zająć się tematem dalej ale wróciłem więc:
    Cytat Zamieszczone przez elvis2424 Zobacz posta
    takim razie spróbuj go może odłączyć. Spójrz w ten link, ktoś miał już podobny problem
    odłączyłem tą centrale (białe pudełko), wkładam bezpiecznik odpowiadający za alarm,centralny,radio, lampkę z dachu i uwaga...Wyje syrena od alarmu
    zgłupiałem w tym momencie...

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •