Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Kompresor kit eaton m62 do mb3

  1. #21
    Użytkownik Awatar AniolStraz
    Dołączył
    May 2009
    Imię
    Łukasz
    Auto
    dc2 k20a2, mb3
    Skąd
    W-wa/Józefów
    Posty
    1,578

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kamil39 Zobacz posta
    Wiesz, ze d15z3, z czapka vtec będzie miał stopien sprezania niecale 7:1?
    Nie rozumiem mow mi wiecej. Mam jeszcze do kupienia d16y8 i w4 do kupienia w dobrym $$


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  2. #22
    Użytkownik
    Dołączył
    Dec 2012
    Imię
    Arek
    Auto
    EJ2 J32a2
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    195

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez AniolStraz Zobacz posta
    Nie rozumiem mow mi wiecej. Mam jeszcze do kupienia d16y8 i w4 do kupienia w dobrym $$


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Tu nie ma co pisać, tu trzeba czytać i przeglądać i policzyć. Czytam ten temat i nie wiem albo trolujesz albo chcesz coś zrobić ale nie wiesz jak się za to zabrać. https://www.zealautowerks.com/dseries.html tu masz kalkulator i policz sobie cr. Przy sofcie raczej nie schodził bym poniżej 9.0. Ale że to z3 to możesz to wyciągnąć i stolik sobie z tego zrobić. Aby to się opłacało to trzeba by było kupić korby z tłokami i dmuchać 1b w innym wypadku wydasz kupę kasy na doprowadzenie tego silnika do tego aby nadawal się pod kompresor czy turbo. Koszta będą mnie więcej takie jak kupno d16y3/b2 i doprowadzenie go do do porządku. Mniej wiecej aby zrobic to na tym czy innym silniku licz 7k pln z kompresorem.

  3. #23
    Użytkownik Awatar AniolStraz
    Dołączył
    May 2009
    Imię
    Łukasz
    Auto
    dc2 k20a2, mb3
    Skąd
    W-wa/Józefów
    Posty
    1,578

    Domyślnie

    Kupiłem głowice z d16z6 ( oddaje do splanowania) uszczelkę y8 i poki co złoże to na kolektorze ssącym z6, kompa p28 juz mam. Czy po złożeniu tego wszystkiego do kupy musze od razu stroić ? Czy moge tak jeździć poki nie kupie kolektora z y8 i przepustnicy z h22 (lub innej,jakiej ?).
    A jesli musze stroić to czy przepustnica i kolektor zrobią mi różnice po wystrojeniu?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  4. #24
    Użytkownik Awatar vipek
    Dołączył
    Jun 2010
    Imię
    Jacek
    Auto
    EDGE 2.0EB AWD
    Skąd
    Orzech
    Posty
    6,764

    Domyślnie

    Ja tam stroiłem jak wymieniłem wycieraczki i dolałem płynu do spryskiwaczy.

    Tak, musisz stroić.

  5. #25
    Użytkownik Awatar AniolStraz
    Dołączył
    May 2009
    Imię
    Łukasz
    Auto
    dc2 k20a2, mb3
    Skąd
    W-wa/Józefów
    Posty
    1,578

    Domyślnie

    A moze mi ktos z was powiedzieć czy. Charakteryzuje sie przepustnica z h22? Jaka średnica jej itp?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  6. #26
    Przyjaciel CKP Awatar kazik2_h9w3
    Dołączył
    Dec 2009
    Imię
    Karol
    Auto
    EK3 B18
    Skąd
    Łódź
    Posty
    4,948

    Domyślnie

    Najczęściej zakladane wieksze przepustnice to 60mm z H lub B serii
    Pod obd1 najwazniejsze by miala fitv by miec "ssanie"
    Niektore z tych przepustnic nie mają wbudowanego map sensora a byl on montowany na scianie grodziowej

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •