Panowie cos tu bajek powstaje.
Kiedyś bawilem się k24a3 bylo okolo220km po strojeniu na ori dolocie z wkładka Piper cross czy jakoś tak.
Pojechalem na hamownie i robilem testy długości do lotu i średnic.
I mowicie ze CAI najlepiej ?
Lepiej wyszedł odpowiedniej długości short o kilka KM i kilka Nm rzędy 5-8 . i poprawił w okolicach od 2 tysięcy do chyba 3 tysi Nm
Od CAi lepiej wyszedł mi ori dolot.
Takze według mnie naleiej short .
Długość do grana na hamowni i doprowadzenie zimnego z nadkola oraz odbudowanie filtra od cieplego
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Tylko,że ufo a accord type-S to trochę różne bajki. Dolot w Accordzie jest blisko nadkola i tam sobie może i zasysa chłodniejsze powietrze ( nie wspomnę już o nie porównywalnie większej komorze silnika)
Natomiast short ram w FN2 to poroniony pomysł ( no chyba,że tylko dla dźwięku) nie ma skąd zassać chłodnego powietrza,po za tym wałkowane to było wiele razy,że CAI w FN2 sprawdza się najlepiej po prostu ,nie ma się nad czym doktoryzować.
Ja w swoim dolotów nie bedę stosował (nie chce mi sie,szkoda mi hajsu) jedyne co zrobię to wleci wkładka K&N, wytnę przegródki w puszce i koniec w tym temacie.
Po za tym o jakich my przyrostach rozmawiamy? śmieszne parę KM i walory akustyczne.
Zabawa w moce N/A to koszta. Bez grubszych modów dokupowanie Hondaty ma sens? może i ma.. ja jednak wystroję serię na seryjnym kompie wg. tego co się będzie dało, wyłączę 2gą sondę i wystarczy jak dla mnie.
Ostatnio edytowane przez Lucas.FK2 ; 08-05-20 o 13:35