Honda PLAZA
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wyskakuje błąd 43 podczas jazdy

  1. #1
    Użytkownik Awatar ClubX
    Dołączył
    Jun 2013
    Imię
    Adrian
    Auto
    EG3 B16A2
    Posty
    287

    Domyślnie Wyskakuje błąd 43 podczas jazdy

    Jak odpalę samochód nie ma żadnych błędów, po przejechaniu różnie, czasami 10, czasami 50 km wyskakuje błąd, z kodów błyskowych odczytałem że jest to 43 czyli układ paliwowy. Jak zgaszę na chwile samochód i odpalę to błąd znika, ale w niedługim czasie znowu się pojawi.
    Spalanie jest raczej w normie.
    Kiedyś jeździłem i nie wywalało tego błędu. Co mogło się stać?
    Nie miałem podłączonego czujnika filtra oparów czy czegoś takiego, puszka od oparów jest wywalona.
    Myślałem że to to, to czujnik podłączyłem, puchy nie ma.
    Mój silnik to B16A2, komp był przerabiany, ale mapa jest co prawda nie pod ten silnik, może to to?
    Czy może pompa stała się niewydolna?
    Czekam na pomysły i sugestie.

  2. #2
    Użytkownik Awatar kazik2_h9w3
    Dołączył
    Dec 2009
    Imię
    Karol
    Auto
    EK3 B18
    Skąd
    Łódź
    Posty
    4,105

    Domyślnie

    A moze któryś wtrysk nie domaga

  3. #3
    Członek honorowy SCKP Awatar Furious
    Dołączył
    Oct 2004
    Imię
    Tomek
    Auto
    EK4 K20A2
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    9,203

    Domyślnie

    1. uszkodzona sonda
    2. zła mapa - jest za bogato lub za ubogo
    Sprzedaz, modyfikacja komputerow OBD1 i strojenie Hond (Crome D,B,H-seria oraz Hondata K-seria)
    w w w . s t r o j e n i e h o n d . p l

  4. #4
    Użytkownik Awatar ClubX
    Dołączył
    Jun 2013
    Imię
    Adrian
    Auto
    EG3 B16A2
    Posty
    287

    Domyślnie

    Wtryski wymieniałem na takie prawie nowe.
    Komputer strojony właśnie przez Furious tyle że w 2008 roku.
    Kiedyś nie wywalało tego błędu, ostatnio po trasie tak się zaczęło dziać, teraz wystarczy że pojadę do sklepu 2 km i już się świeci.
    Być możliwe że ta sonda..

  5. #5
    Stowarzyszenie CKP Awatar cichykzn
    Dołączył
    Apr 2014
    Imię
    Patryk
    Auto
    Civic Ej2
    Skąd
    EuDeZet ! ;D
    Posty
    344

    Domyślnie

    sonda raczej nie, jeżeli wyskakuje różnie ale dopiero po jakimś czasie po odpaleniu to ja bym obstawiał coś z układem paliwowym, że masz zbyt uboga albo bogata mieszankę, jakby sonda padła to by Ci wywalał błąd od razu po odpaleniu auta.

    Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

  6. #6
    Użytkownik Awatar MichalS394
    Dołączył
    Oct 2012
    Imię
    Michał
    Auto
    Civic EJ6
    Skąd
    Częstochowa
    Posty
    199

    Domyślnie

    ja bym zaczął od sondy, nie tyle wymiana, co miernik w rękę i pomiar napięcia

  7. #7
    Użytkownik
    Dołączył
    Oct 2013
    Posty
    16

    Domyślnie

    W D15b2 po MPFI wyskakiwał mi błąd 43 i to nie odrazu tylko przy emercykiej jezdzie albo podczas jazdy ze stałą predkością. Sonda się wieszała po zgaszeniu i odpaleniu błąd znikał

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •