Sprawdzonym i bezproblemowym setem będzie u Ciebie:
Sterownik Stag Qbox
Wtryski Barracuda
Reduktor KME TUR
Nie daj się namówić na reduktor AC, bo to jedna wielka loteria i każdy trzyma ciśnienie jak mu się w danej chwili podoba :P
Sprawdzonym i bezproblemowym setem będzie u Ciebie:
Sterownik Stag Qbox
Wtryski Barracuda
Reduktor KME TUR
Nie daj się namówić na reduktor AC, bo to jedna wielka loteria i każdy trzyma ciśnienie jak mu się w danej chwili podoba :P
Nie będzie żadnych problemów z gwarancją, bo każda część ma osobną gwarancję producenta.
Ja się dałem namówić gaziarzom na reduktor AC-R01, bo wciskali mi kity, że na bardziej wydajnym nie będzie się dało wystroić instalacji. Jako totalny laik dałem się nabrać na te banialuki i wcisnęli mi szajs, na którym pewno mają największy zarobek i dlatego wszędzie to pchają.
Owy reduktor nie potrafił utrzymywać ustawionego ciśnienia. Ustawiłem robocze na 1.1b, przejechałem się kawałek i zaczynał ładować pod 1.5b, by przy bucie spadać poniżej 0.6b. Z takim piertolnikiem nie jest w stanie poradzić sobie wbudowana w sterownik automatyczna korekta po ciśnieniu i miałem problemy z wolnymi obrotami (zalewanie) i z dużym spalaniem.
Teraz niedawno zmieniłem reduktor na TURa i wszystkie problemy zniknęły. Raz ustawiłem ciśnienie dokładnie na 1.13b i dokładnie tak stoi do tej pory, czyli po przejechaniu już prawie 1000km. Mam w nim czasem spadki do okolic 0.7b, ale jest to tylko przy przepince biegu na granicy odcinki i jest to na ułamek sekundy. Bardziej obstawiałbym za przyczynę takiego stanu rzeczy bardzo niskie temperatury i słabszą prężność zimowego gazu. Wiosną pewno ciśnienie będzie stało jak zamurowane przez cały czas
Także śmiało idź w set który Ci zaproponowałem i na pewno się nie zawiedziesz.
Cena tych podzespołów też jest bardzo atrakcyjna, więc tym bardziej warto brać
Nie powinni robić problemów w myśl zasady "klient nasz pan"
Ja zakładałem gaz w autoryzowanym warsztacie Staga, a założyli mi wtryski Barracuda, które przecież nie są ich produktem, tylko klepie je firma Alex. To samo wielozawory, elektrozawory i butle - Stag tego nie produkuje.
Zdecydowanie im powiedz co chcesz i nie będą robić problemów. Gorzej, jeśli z kilometra będziesz wyglądał na laika jak swego czasu ja, to będą Ci wciskać to co im będzie na rękę
nie znam tego staga, ale nie zajmuje się instalacjami i mam takie prawo prawo
co do wtryskiwaczy jak i reduktora to jak najbardziej się zgadzam że to jest górna półka
a i pamiętaj że reduktor ma się nazywać kme tur, nie żaden silver
tur ma lepsze sterowanie ciśnienia gazu
- Znaczy to że oni zamontują to co ja będę sobie życzył to jest jasne, w końcu płacę to wymagam .
Jestem po rozmowie z warsztatem montującym Lpg, i powiedziałem stanowczo że chcę Staga 4 i wtryski barracudy to mi powiedzieli że niema problemu że jest to naturalne połączenie , od siebie zaproponowali mi reduktor KME Silver.
Staga bierz Qbox Basic. Reduktor KME TUR, nie Silver.
Silver może być w przyszłości problematyczny z racji zastosowania w nim zaworu iglicowego. Takie rozwiązanie jest wrażliwe na zanieczyszczenia, a gaz w naszym kraju najwyższych lotów nie jest.
TUR natomiast ma zawór klapkowy i przemieli wszystko, co przez niego przeleci
Nieno ja tam będę starał się tankować na sprawdzonych stacjach, po drugie jest jakaś nowa ustawa która wyeliminuje słabsze stacje, także sytuacja ma tendencje wzrostową
Sprawdzona stacja nic Ci nie da. Gaz jest pochodnym ropy naftowej. Podczas zmiany stanu skupienia z fazy ciekłej na lotną wytrącają się z niego substancje oleiste, które z czasem zakleją reduktor.
Nie wiem czemu sie upierasz przy Silverze, ale zrobisz jak zechcesz.
Co do nowej ustawy, to ona wyeliminuje co najwyżej nadmiar gotówki w Twoim portfelu
Ostatnio edytowane przez Michał102 ; 11-01-17 o 14:45