Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wymiana filtra kabinowego CIVIC VI wersja z klimą

  1. #1
    Użytkownik Awatar krzychu0073
    Dołączył
    Sep 2016
    Auto
    Civic 3D 98r. hatc
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    4

    Domyślnie Wymiana filtra kabinowego CIVIC VI wersja z klimą

    Witam

    Kupiłem filtr kabinowy, żeby go wymienić bo chyba wcześniej nigdy nie był zmieniany. Po włączeniu nawiewu po aucie lata pełno paprochów i kurzu. Znalazłem instrukcję i pojawia się problem bo w mojej wersji, z klimatyzacją jest coś takiego:

    Nie mam żadnej szufladki na ten filtr. Czytałem, że były wersje bez filtra. Tak jest u mnie? Z góry dzięki za pomoc .

    Pozdrawiam

  2. #2
    Użytkownik Awatar adam94pp
    Dołączył
    Aug 2015
    Imię
    Adam
    Auto
    Civic EK3 B16A2
    Skąd
    Podlaskie
    Posty
    764

  3. #3
    Użytkownik Awatar Matt_Btw
    Dołączył
    May 2014
    Imię
    Mateusz
    Auto
    JHMEK3 D15Z6
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    1,347

    Domyślnie

    Masz wersje bez filtra kabinowego. U siebie mam tak samo.

    Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Tapatalka

  4. #4
    Użytkownik Awatar rooter666
    Dołączył
    Jul 2008
    Imię
    Marek
    Auto
    EJ9 D14A3 LPG Stag
    Skąd
    Toruń
    Posty
    828

    Domyślnie

    może masz od dołu szufladke bo były też takie wersje.

  5. #5
    Użytkownik Awatar delek
    Dołączył
    Mar 2009
    Auto
    HHH
    Skąd
    Wlkp
    Posty
    691

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez krzychu0073 Zobacz posta
    Po włączeniu nawiewu po aucie lata pełno paprochów i kurzu.
    To świadczy o tym, że filtra nie masz, nawet 10-o letni filtr nie przepuści śmieci z zewnątrz. Nawet jakby był zabity na amen to co najwyżej spadła by skuteczność nadmuchu.

  6. #6
    Użytkownik Awatar krzychu0073
    Dołączył
    Sep 2016
    Auto
    Civic 3D 98r. hatc
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    4

    Domyślnie

    Ok, czyli oddaje zakupiony filtr do sklepu. Muszę jakoś wydmuchać te wszystkie syfy bo trzeba będzie w zimę ogrzewanie włączać . Myślałem, że to kwestia filtra, ale skoro nie posiadam to lipa .

  7. #7
    Użytkownik
    Dołączył
    Jul 2012
    Imię
    Paweł
    Auto
    Ej2 D16+T
    Posty
    916

    Domyślnie

    Możesz odkręcić dmuchawę, jest na 3 śrubki ( od spodu). Będziesz miał sporo miejsca do wyciągania syfu.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •