Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Termometr w 5d

  1. #11
    Użytkownik Awatar Pawcio87
    Dołączył
    Jan 2013
    Auto
    Civic D14Z4 5d 99
    Skąd
    Chełm
    Posty
    100

    Domyślnie

    w zderzak - tak jest fabrycznie montowane w astrach :P

  2. #12
    Użytkownik Awatar kaczka208D
    Dołączył
    Feb 2013
    Imię
    Seweryn
    Auto
    EP2 D16V1 30th An
    Skąd
    Tarnowskie Góry
    Posty
    2,827

    Domyślnie

    W lusterko najlepiej. Ja tak mam z podgrzewaniem i ele lusterkami + czujnik masz lacznie 7 kabelkow i spokojnie mozna je tam przeciagnac

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

  3. #13
    Użytkownik Awatar MichałCK
    Dołączył
    Jul 2012
    Imię
    Michał
    Auto
    MB1 D16Y2
    Skąd
    Kielce
    Posty
    2,456

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kaczka208D Zobacz posta
    W lusterko najlepiej. Ja tak mam z podgrzewaniem i ele lusterkami + czujnik masz lacznie 7 kabelkow i spokojnie mozna je tam przeciagnac
    Potwierdzam, jest w kostce sporo miejsca na dodatkowe przewody, lecz chłopaki im więcej przewodów tym większy meksyk by przeciągnąć przewód do kabiny w peszlu.
    Ja montowałem centralny z pilota w wakacje to umordowałem się masakrycznie by przeciągnąć dwa przewody, a co dopiero jak myślę że mam robić podgrzewane lusterka oraz termometr ;p

  4. #14
    Użytkownik Awatar kaczka208D
    Dołączył
    Feb 2013
    Imię
    Seweryn
    Auto
    EP2 D16V1 30th An
    Skąd
    Tarnowskie Góry
    Posty
    2,827

    Domyślnie

    Jest sposob na przeciagniecie tych przewodow. Trzeba wyciagnac ta kostke ktora jest w gumowym peszlu przez kierunkowskaz w blotniku i wtedy wpychac przewody za pomoca jakiegos cienkiego druta.
    Oczywiscie najlepiej zrobic to na konektorkach tak jak jest oryginalnie, a nie przeciagac przewody w calosci rozwiercajac kostke.

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

  5. #15
    Użytkownik Awatar maaaster109
    Dołączył
    Oct 2014
    Auto
    EP1
    Skąd
    Ostrołęka
    Posty
    323

    Domyślnie

    apropos termometru mozna kupic za 40 zl z alledrogo lub na stacji

  6. #16
    Użytkownik Awatar Jedras
    Dołączył
    Jan 2012
    Imię
    Andrzej
    Auto
    VTI B20Vtec
    Skąd
    Sokołów Młp
    Posty
    3,281

    Domyślnie

    No to powalcze i wrzucę chyba w lusterka ale to na wiosnę xD a w zderzak to raczej nic nie da bo i tak z kolektora wydechowego będzie ciepełko biło :/

  7. #17
    Użytkownik Awatar rafalmot1
    Dołączył
    Jan 2009
    Imię
    Rafał
    Auto
    Civic 5d, ORLEANS
    Posty
    705

    Domyślnie

    A jest odpowiednik telwis.
    Na olx jest gość co robi takie komputery pokładowe w dwóch rozmiarach za 140 poszukajcie w wyszukiwarkę trzeba wpisać termometr komputer

  8. #18
    Użytkownik Awatar jarossis
    Dołączył
    Nov 2013
    Imię
    Jaromir
    Auto
    MA9 D15Z3
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    533

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Pawcio87 Zobacz posta
    jarossis jak wyglada sprawa podlaczenia takiego panela?
    No trochę zabawy z tym jest. Schematu nie ma nigdzie dostępnego, więc całą elektronike trzeba robić samemu. Dwie wiązki trzeba ze sobą scalić. No i dochdzi do tego dołożenie serwomechanizmów, czujników i regulatora wentylatora. Dodatkowo kazdy przełącznik na konsoli musisz zrobić na tranzystorach albo przekaźnikach

  9. #19
    Użytkownik Awatar Pawcio87
    Dołączył
    Jan 2013
    Auto
    Civic D14Z4 5d 99
    Skąd
    Chełm
    Posty
    100

    Domyślnie

    a cos takiego??? tylko propozycje mijsca dlugo tego szukalem ale znalazłem

    http://allegro.pl/panelowy-termometr...817853958.html

    tylko teraz gdzie to upchac moze w zaslepke w oświetleniu górnym....?? dla tych co nie maja szybra :P


    o to nie taka prosta sprawa z tym climatronikiem....


    druga opcja jest ciekao czy dalo by rade to upchac


    zegarek megane/scenic/clio thalia
    Ostatnio edytowane przez Pawcio87 ; 30-11-14 o 23:40

  10. #20
    Użytkownik Awatar WojTEC
    Dołączył
    Aug 2012
    Imię
    Wojtek
    Auto
    Civic VI MB2 D14A7
    Posty
    2,065

    Domyślnie

    Trochę duża cena jak za to. Serio nie ma czegoś od chińczyków żeby kupić tanio albo z innego samochodu.. Już wolałbym te 200 zł dozbierać i tego telwisa kupić na pewno by Cię bardziej cieszył
    W sumie jeden z moich przedmiotów na studiach to mikrokontrolery i żeby taki termometr zrobić to prosta sprawa jest ;p czujnik z 3 zł wyświetlacz z 12 jakiś mikroprocesor zaprogramować, polutować jakoś fajnie na płytce cały układ i gotowe ;p

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •