tak jak w temacie, pilnie mega potrzebuję schematu instalacji elektrycznej obd1 żeby sprawdzić piny, czy nie są pozamieniane, może ktoś pomóc? Z góry dzięki wielkie!
tak jak w temacie, pilnie mega potrzebuję schematu instalacji elektrycznej obd1 żeby sprawdzić piny, czy nie są pozamieniane, może ktoś pomóc? Z góry dzięki wielkie!
Czego dokładniej potrzebujesz, jakich wtyczek?
Proszę bardzo:
http://www72.zippyshare.com/v/13178356/file.html
muszę dojść, które piny mam pozamieniane.
chodzi mi o wiązkę, która idzie z kompa do silnika i łączy się z wiązką silnikową ( po 3 wtyczki z każdej strony co się łączy instalacja, jedne przy skrzynce bezpieczników pod maską i drugie po 2 stronie), dzięki vrrs, mam już ten manual cały, tylko nie mogę się połapać, który odpowiada za wtryski, pompę paliwa.. szkoda, że nie ma takiego czegoś w wersji polskiej ;P
Ostatnio edytowane przez oxide ; 21-02-14 o 12:33
Oj kolego, wszystko ładnie na tacy przecież dostałeś.
Wtryskiwacze masz w pliku 205 gdzie opisy na kablach to po prostu kolory. Yel/BLK czyli zółto czarny to zasilanie i jest wspólne dla wszystkich wtryskiwaczy, brązowy, czerwony, jasnoniebieski i żółty idą do odpowiednich pinów do komputera i są masą.
Od pompy paliwa (plik 207) odchodzi czarny z masą i zielono zółty do przekaźnika w skrzynce bezpieczników.
Przewody sygnałowe wtryskiwaczy łącza się po stronie pasażera przy skrzynce bezpieczników, kostka z czterema kabelkami tak jak pisał Maskunt. Kable czarno-zółte idą do kostek po stronie kierowcy, największa kostka, patrząc na wtyczkę 1 pin po lewej na dole jeśli dobrze pamiętam. Jeśli masz miernik to sprawdź napięcie na kostkach wtryskiwaczy, po przekręceniu kluczyka powinno się tam pojawić napięcie na jakieś 2sek(czas działania pompy paliwa i otwarcia wtryskiwaczy).
oki, wszystko wiem, dzięki!![]()
hej po latach poszukuje tego schematu, ma ktos w swoich zasobach / akualny link ?