Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Menu w j.polskim.

  1. #1
    Użytkownik Awatar pesy
    Dołączył
    Jan 2014
    Imię
    Zbyszek
    Auto
    miłośnik Hondy
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    3

    Domyślnie Menu w j.polskim.

    Mam Hondę Civic IX gen. 1,8 benzyna zakupioną w maju 2012 r. Menu jest w kilkunastu językach oprócz j.polskiego. Czy istnieje możliwość ''dodania'' menu w j.polskim ?

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2014
    Auto
    Honda Civic IX
    Posty
    21

    Domyślnie

    Około dwa miesiące temu pytałem w serwisie czy jest możliwość aktualizacji oprogramowania aby był język polski i otrzymałem informację, że jak na ten moment Honda nie przewiduje takiej możliwości. Podobno dosyć dużo osób pyta więc może coś się ruszy w temacie. Mnie akurat brak j. polskiego nie przeszkadza, bardziej zależy mi na aktualizacji oprogramowania aby była możliwość wyświetlania w jednym momencie informacji o średnim spalaniu i przewidywanym zasięgu (tak jak w wersji sedan) :-)

  3. #3
    Użytkownik Awatar pesy
    Dołączył
    Jan 2014
    Imię
    Zbyszek
    Auto
    miłośnik Hondy
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    3

    Domyślnie

    Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź. Mam nadzieję że taka firma jaką jest HONDA powinna zadbać o życzenia i pragnienia klientów.Poczekamy, zobaczymy.

  4. #4
    Użytkownik Awatar _posen
    Dołączył
    Mar 2014
    Imię
    Michał
    Auto
    FK8
    Skąd
    Poznań
    Posty
    1,552

    Domyślnie

    moj jest w pl... tlumaczenie takie sobie, bo niektore ustawienia ciezko dojsc do czego sa, a niektore teksty dziwnie brzmia albo sa za dlugie i sie nie moeszcza sensownie . w aso twierdza ze da sie zaktualizowac te przed liftem... pytaj bo to zenujace ze nie jest po polsku.

    Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

  5. #5
    Użytkownik
    Dołączył
    Jan 2014
    Posty
    72

    Domyślnie

    To jest wkurzające - kupujesz auto w Polsce i chciałbyś mieć menu po polsku a nie możesz. Bez sensu. No jednak tak duża firma powinna pomyśleć nad takim rozwiązaniem bo to lekka kpina z klienta.

  6. #6
    Użytkownik Awatar Civicrob
    Dołączył
    May 2013
    Imię
    Robert
    Auto
    Civic IX HB 5D
    Posty
    199

    Domyślnie

    Może i racja, że każde auto sprzedawane w Polsce, powinno posiadać menu w języku polskim. Ale istotne jest, żeby zostało ono należycie przygotowane. Co chwila czytamy w recenzjach, często dużo droższych aut np. nowy JEEP Grand Cherokee, że polskie menu jest fatalne. Tłumaczenie od czapy i dużo komunikatów brzmi nie po polsku
    Ja pisze _posen też i w jego Hance niektóre teksty dziwnie brzmią...

  7. #7
    Przyjaciel CKP Awatar filipfm
    Dołączył
    Nov 2006
    Imię
    Filip
    Auto
    EK3>EP3>MC2>FK3EK4
    Skąd
    Gliwice/Warszawa
    Posty
    6,910

    Domyślnie

    Jak patrze na polskie menu w niektorych urzadzeniach to wole jednak angielskie.
    Problemem naszego jezyka jest jego kwiecistosc i dlugosc wyrazow.
    Pamietam jeszcze ze starszych telefonow cudowne skroty typu KEYLOCK vs BLOK. KLAW.

    A tlumaczenia tez czasem pozostawiaja wiele do zyczenia
    Tu z kolei przyklad z MS Office 2007- przy wypuntkowaniach - Restart at 1 vs Uruchom ponownie o godzinie 1. )

  8. #8
    Użytkownik Awatar _posen
    Dołączył
    Mar 2014
    Imię
    Michał
    Auto
    FK8
    Skąd
    Poznań
    Posty
    1,552

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Civicrob Zobacz posta
    Może i racja, że każde auto sprzedawane w Polsce, powinno posiadać menu w języku polskim. Ale istotne jest, żeby zostało ono należycie przygotowane. Co chwila czytamy w recenzjach, często dużo droższych aut np. nowy JEEP Grand Cherokee, że polskie menu jest fatalne. Tłumaczenie od czapy i dużo komunikatów brzmi nie po polsku
    Ja pisze _posen też i w jego Hance niektóre teksty dziwnie brzmią...
    jest kilka za dlugich zwrotow przycietych albo dziwnie wygladajacych... jest tez pare dwu wyrazowych, ktorych za chiny nie moge odszyfrowac i tylko z instrukcji wiadomo co to robi... zrobie fotki wam pokaze jak bede rano wyjezdzal

    a wlasnie. bluetooth gada po ang. takze lokalizacja tylko ekranow jest
    Ostatnio edytowane przez _posen ; 03-04-14 o 18:32

  9. #9
    Użytkownik Awatar _posen
    Dołączył
    Mar 2014
    Imię
    Michał
    Auto
    FK8
    Skąd
    Poznań
    Posty
    1,552

    Domyślnie

    Dla zainteresowanych foty z menu w jezyku polskim. Jak widac fonty sa ciagle w innym rozmiarze i innej szerokosci, bo sie nie mieszcza poszczegolne zwroty.. wyglada to brzydko.


    wystarczy "pasy bezpieczenstwa" i "przeglad" ale sie nie znam...Honda wie lepiej

    a wystarczylo "wybierz licznik" prawda?


    to mozna bylo spokojnie skrocic na "komputer pokladowy", "oswietlenie" itd. przeciez wiadomo ze konfiguracja jak jestes w ustawieniach ...glupota - Honda wie lepiej

    Tu mozna bylo napisac "komunikat auto stop" - po co to wyśw.


    haha , a w tle załapało się czerwone jajko )))
    Ostatnio edytowane przez _posen ; 05-04-14 o 20:37

  10. #10
    Użytkownik
    Dołączył
    Feb 2017
    Auto
    Honda Civi IX 1,4
    Skąd
    lubelskie
    Posty
    14

    Domyślnie

    wracając do tematu, pytałem o spolszczenie komputera w serwisie Hondy w Lublinie(Żagiel) i poinformowano mnie, że nie mają takiej możliwości....szkoda i żenada ...

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •