Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 190

Wątek: Datalogging d14a3 ECU P3X

  1. #11
    Użytkownik Awatar sebawo
    Dołączył
    Feb 2011
    Imię
    Sebastian
    Auto
    EJ6 + B16A2
    Skąd
    SRS
    Posty
    744

    Domyślnie

    tak, już doczytałem, nie będzie działać poza tym, że inne napięcia, to nie obsługuje K-line, ma osobne TxD i RxD.

  2. #12
    Użytkownik Awatar rooter666
    Dołączył
    Jul 2008
    Imię
    Marek
    Auto
    EJ9 D14A3 LPG Stag
    Skąd
    Toruń
    Posty
    828

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez lucasSNC Zobacz posta
    Można ją zrobić na podstawie schematu
    w tym schemacie bc945 można czymś zastąpić jak w sklepie takie tranzystora nie mają ?

  3. #13
    Użytkownik Awatar lucasSNC
    Dołączył
    Jan 2008
    Imię
    Łukasz
    Auto
    EJ9 B18C6
    Skąd
    Łódź
    Posty
    169

    Domyślnie

    może to pomoże
    http://obrazki.elektroda.net/83_1281191975.jpg

    Ja tego schematu nie testowałem, znalazłem to u ruskich na stronie i tam piszą że działa. Wolałem kupić gotowy interfejs VAG K-Line.

  4. #14
    Użytkownik Awatar hold
    Dołączył
    Jul 2012
    Auto
    EG3
    Skąd
    okolice Lublina
    Posty
    185

    Domyślnie

    ktoś próbował logować dane z OBD1 czyli z seryjnego P06 P28

  5. #15
    Użytkownik Awatar motoboy
    Dołączył
    Jan 2010
    Imię
    Dawid
    Auto
    EJ6 D16Y7
    Skąd
    Rymanów/Warszawa
    Posty
    266

    Domyślnie

    ja spróbuję połączyć się za pomocą interfejsu AutoCOM, dokupię tylko przejściówkę z OBD2 na Honda 3 pin, i z ciekawości spróbuję się połączyć, myślicie że jest szansa?

  6. #16
    Użytkownik Awatar lucasSNC
    Dołączył
    Jan 2008
    Imię
    Łukasz
    Auto
    EJ9 B18C6
    Skąd
    Łódź
    Posty
    169

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez hold Zobacz posta
    ktoś próbował logować dane z OBD1 czyli z seryjnego P06 P28
    próbowałem z p30 obd1, wiec z p06 i p28 tez powinno gadac

  7. #17
    Użytkownik Awatar hold
    Dołączył
    Jul 2012
    Auto
    EG3
    Skąd
    okolice Lublina
    Posty
    185

    Domyślnie

    a miałeś seryjnego kompa ?

  8. #18
    Użytkownik Awatar lucasSNC
    Dołączył
    Jan 2008
    Imię
    Łukasz
    Auto
    EJ9 B18C6
    Skąd
    Łódź
    Posty
    169

    Domyślnie

    P30 Seryjny

    Wrzuciłem filmik jak to wygląda u mnie:
    Ostatnio edytowane przez lucasSNC ; 10-11-13 o 13:04 Powód: +filmik

  9. #19
    Użytkownik Awatar civic9413
    Dołączył
    Aug 2012
    Imię
    Marcin
    Auto
    Civic EG3 D15Z6
    Skąd
    okolice BDG
    Posty
    73

    Domyślnie

    Napisałem do autorów programu i wysłali mi źródła- jeśli ktoś ma czas, zna Visuala to mogę je udostępnić i można zrobić polską/angielską wersje programu

  10. #20
    Użytkownik Awatar Karpiczek
    Dołączył
    Sep 2011
    Posty
    1,292

    Domyślnie

    Próbował ktoś może z komputerem seryjnym P9K? Da radę przerobić?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •