Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Problem z wyswietlaczem Radia/Klimatyzacji

Użytkownik Awatar donelvis
    Imię
    Paweł
    Auto
    VIII gen 5D 1.8

Domyślnie

Może akumulator już wymaga wymiany?

Użytkownik Awatar kobert
    Imię
    ROBERT
    Auto
    civ VII Es. 2005

Domyślnie

pomoglo zdjecie klemy na jakies pol godz. Aku powinien jeszcze trzymac,jak postoi pare dni to kreci ladnie,ale dzieki

Użytkownik
    Auto
    Civic 2.2 CTDI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjmuszek Zobacz posta
    W moim przypadku tak to właśnie wygląda, ale jako że auto codziennie musi jeździć to nie mogę sobie pozwolić na wymontowanie licznika i zabawę. Myślę że problem tkwi w połączeniu bezpośrednio płytka-wyświetlacz ,bo wystarczy lekkie dociśnięcie (od tyłu w kierunku wnętrza) i problem znika, ale przyjrzę się temu jak nowy wyświetlacz przyjdzie i zamienię.
    No i jak w czym problem jest doszedłem do tego?

Użytkownik Awatar kjmuszek
    Imię
    Keli
    Auto
    FK2 i PC63

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobert Zobacz posta
    teraz mi sie zrobilo tak,ze na pierwszej pozycji kluczyka,radio gra normalnie ale wyswietlacz nie dziala,na zaplonie wszystko ok. Czyli to nie bedzie raczej kwestia ze nie laczy wyswietlacz. Myslicie ze sprawe rozwiaze odlaczenie klemy na jakis czas?
    Każdy problem jest inny, u mnie wyświetlacz działał jak się go docisnęło , ewentualnie jak mocniej nacisnąłem plastik pod nim.

Cytat Zamieszczone przez grypsownik Zobacz posta
    No i jak w czym problem jest doszedłem do tego?
    Problem musi leżeć w samym wyświetlaczu,jest on bezpośrednio przylutowany do płytki , nie widać żadnych "zimnych" lutów. Prawdopodobnie winny jest sam w swojej konstrukcji. Z ciekawostek mogę dodać że taki mały wyświetlacz podświetlany jest 21 diodami smd co wydaje mi się dość dużą ilością na taką małą powierzchnię.

Użytkownik
    Auto
    Civic 2.2 CTDI

Domyślnie

Ja mam tak ze cyfry które się wyświetlają na ekranie od radia są nie całościowe poprzerywane. Rozebralem to wszyto przedmuchalem styki i dobrze wcisnalem wtyczkę z zasilania do wyswietlacza. Zobaczymy naraie spoko wszystko a jak się powtórzy to zrobię sposobem z civicinfo:

Jacek ma rację moja pierwsza naprawa starczyła na tydzień więc kombinowałem dalej. Teraz od 2 miesięcy jest okej więc myślę, że wreszcie mam stu procentowo pewny patent na naprawę Rzeczywiście chodzi o problem ze stykiem na lini wyświetlacz - płytka. Konstrukcja tego wyświetlacza jest taka że tam są luzy, wszystko sie rusza i normalne że wcześniej czy później cos zacznie nie łaczyć. To co ja zrobiłem to usztywnienie całej konstrukcji tak żeby wyświetlacz poszedł lekko w dół i oparł się na ramce i to samo z płytką po drugiej stronie tylko w odwrotnym kierunku - podniosłem ją do góry. Efekt finalny był taki że ruszając wyświetlaczem albo płytka nie wyczuwałem najmniejszego luzu. Po złożeniu wszystkiego do kupy i zamontowaniu w aucie profilaktycznie opukałem solidnie wyswietlacz z każdej strony i tak jak napisałem od 2 miechów wszystko wreszcie gra.

Imię
    Keli
    Auto
    FK2 i PC63

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grypsownik Zobacz posta
    Ja mam tak ze cyfry które się wyświetlają na ekranie od radia są nie całościowe poprzerywane. Rozebralem to wszyto przedmuchalem styki i dobrze wcisnalem wtyczkę z zasilania do wyswietlacza. Zobaczymy naraie spoko wszystko a jak się powtórzy to zrobię sposobem z civicinfo:
    Coś w tym jest, bo faktycznie sztywno nie siedzi. Mi osobiście nie chciało się kleić i zamontowałem inny, ale prawdopodobnie by to pomogło.

Użytkownik Awatar luckie
    Auto
    BMW G30 Alfa 916 S

Domyślnie

Witam, czy ktoś wymieniał wyświetlacz na własna rękę i ma jakaś instrukcje? U mnie wlasnie wczoraj zaczęły jaśniej świecić wszystkie ikonki/ cyferki na wyswietlaczu, nie tak jasno jak te które powinny świecić, ale jednak.
    A moze jest jakaś inna szybka opcja naprawy? U mnie stukanie czy naciskanie na ekran nic nie zmienia.

Imię
    Keli
    Auto
    FK2 i PC63

Domyślnie

Wymiana jest bardzo prosta, ja już wymieniałem wyświetlacz u siebie. Jak chcesz naprawiać to i tak musisz go wymontować i zobaczyć czy może nie jest za bardzo dociśnięty.

Użytkownik Awatar luckie
    Auto
    BMW G30 Alfa 916 S

Domyślnie

A masz jakis opis krok po kroku?

Użytkownik Awatar maxv
    Imię
    Maciek
    Auto
    Civic 1,8 IX

Domyślnie

u mnie to samo jak ktoś ma manuala jak krok po kroku to zrobić też bym poprosił .

Uprawnienia umieszczania postów