Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Problem z wyswietlaczem Radia/Klimatyzacji

Użytkownik

Domyślnie

Naprawiłem wyświetlacz radia w inny sposób:

1. Instrukcje jak zdemontować wyświetlacz są na youtube, aby nie porysować plastików nie polecam śrubokręta tylko plastikowy zestaw do demontażu
    2. Przedmuchałem sprężonym powietrzem oraz oczyściłem złącze wyświetlacza i piny na płytce środkiem Kontakt S.

Działa bezproblemowo, nie trzeba kupować używanego wyświetlacza, który i tak nie wiadomo ile pochodzi.

Użytkownik Awatar hoek
    Imię
    Paweł
    Auto
    Civic EP4

Domyślnie

Witam, jeśli ktoś miałby problemy z wyświetlacz trzeszczącym lub wyłączającym się radiem to zapraszam na PW lub przez FB https://www.facebook.com/Naprawa-wy%...dmin_todo_tour

Użytkownik
    Imię
    Bartek
    Auto
    CIVIC UFO R18A2LPG

Domyślnie

w innym wątku napisałem to samo:

Ja znalazłem taki filmik w sieci na ten temat (wyświetlacz klimatyzacji zegar i radio... ) na razie się nie podejmuje z racji jesieni za oknem...

https://www.youtube.com/watch?v=8t2x...=528s&index=11

po wymontowaniu wyświetlacza ukazuje nam się 1 wtyczka, Musimy zdjąć białe maskowanie i mamy luty które gdzieniegdzie są oberwane:

na filmie z YT też jest pokazane że luty młodego mistrzostwem świata nie są, ale wyświetlacz zaczyna działać..
    Ja nie testowałem... Na razie szukam informacji bo u siebie po dociśnięciu wyświetlacza na jakiś czas zachowuje się dobrze, a później znów wygaszają linie i psuje opinie Hondy...

Użytkownik
    Auto
    VIII 1.8 2006

Domyślnie

Ja się zastosowałem do porady tekstera, kupiłem kontakt S, wypsikałem płytkę, dodatkowo przedmuchałem sprężonym powietrzem i od sierpnia mam spokój.

Użytkownik
    Imię
    Michał
    Auto
    Honda Civic 8gen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anesiu Zobacz posta
    w innym wątku napisałem to samo:

Ja znalazłem taki filmik w sieci na ten temat (wyświetlacz klimatyzacji zegar i radio... ) na razie się nie podejmuje z racji jesieni za oknem...

https://www.youtube.com/watch?v=8t2x...=528s&index=11

po wymontowaniu wyświetlacza ukazuje nam się 1 wtyczka, Musimy zdjąć białe maskowanie i mamy luty które gdzieniegdzie są oberwane:

na filmie z YT też jest pokazane że luty młodego mistrzostwem świata nie są, ale wyświetlacz zaczyna działać..
    Ja nie testowałem... Na razie szukam informacji bo u siebie po dociśnięciu wyświetlacza na jakiś czas zachowuje się dobrze, a później znów wygaszają linie i psuje opinie Hondy...
    Potwierdzam, 3 dni temu zdemontowałem zegary, wymieniłem spoiwo na wszystkich punktach lutowniczych styku płytki z wyświetlaczem. Wyświetlacz działa jak nówka sztuka.
    Pozdrawiam.

Użytkownik

Domyślnie

Witam, czy udało się rozwiązać problem z nie działającym wyświetlaczm? Nie mówię tutaj o zimnych lutach tylko całkowite nie działanie wyświetlacza klimy/radia.

Podmieniłem wyświetlacz i również nie działa, wsadziłem mój wyswietlacz do innej hondy i działa prawidłowo.

Będę wdzięczny za pomoc.

Użytkownik Awatar metylek
    Imię
    Maciej
    Auto
    1.8 SPORT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin001984 Zobacz posta
    U mnie czasami jest tak, że jak odpalę silnik to prędkościomierz i obrotomierz świecą jednakowym podświetleniem, a wyświetlacz radia/klimatyzacji jest podświetlony na minimum. Pomaga przekręcenie pokrętła od podświetlania na max i potem powrót do pozycji w jakiej zawsze jeżdżę czyli od max. raz w lewo. Rzadko się to zdarza, ale się zdarza
    Mam dokladnie taki problem, z tym ze permanentnie. Wyswietlacz (tylko klimy) nie reaguje na regulacje jasnosci, jak pozostale. Swieci caly czas na minimum.
    Wiem ze uplynelo juz 12 lat od Twojego postu ale moze cos pamietasz jak naprawiles?

Uprawnienia umieszczania postów