Seria D16Z6
Mini-me: D15B8 / D16Z6
119 KM, 132 Nm :grin:
D14A4 bez kata i z dolotem seryjnym i kombinowanym
Integra Type R
140 000km
z paskiem wspomaganai i bez.
no i oczywiscie wydechem 2.5", dolotem CAI AEM (stozek JR) i APEXI
D16Y7 z kolektorem SS i reszta wydechu Tomaracing (48mm-wew)
jak znajde to zamieszcze jeszcze wykres z Promotora -> wypluło 118KM po zmianie oleju i filtra :P
Civic Coupe 94'
Silnik: D15B2 jeszcze nie miniMe !
123km / 137, 5Nm
:twisted:
wykres jutro ! bo zapomnialem zabrac z domu !
więc tak ziomek mi wisiał kasiure -sie okazało ze robi w hamowni i ot tak powiedzialem mu zeby mi zrobił pomiary zamiast tej kasy (bo wiem ze bym jej nie odzyskał) no i razem z DominikiemBB pojechaliśmy pomierzyć padake
tylko tak miałem mozliwosc zrobienia 3 pomiarów x2 czyli w sumie 6 (bo kazdy powinno sie robic 2 razy dla powtórzenia wyniku) no więc zbadałem
serie
i wziołem 2 układy -ale koleś mi odrazu powiedział ze z wynikami z chipa moge sie zdziwić gdyż -każda elektronika musi sie przystosować a my żesmy robili pomiar 1 za drugim wiec troche kapa (trudno sie mówi pojade jeszcze raz jak ze scalakami jak sie fura "ułoży" bo fakt faktem ,po włozeniu chipa i odpaleniu auto nierówno chodzi przesz ok 10 minut....-a my nie czekali tylko łogieńńń!! hehehe
no i druga sprawa ,przy pomiarach (a była to hamownia obciązeniowa ) bardzo zaczeło śmierdzieć sprzegłem i w ostanich fazach pomiaru lekko sie ju ślizgało no i ziomek stwierdził ze mam straty na sprzęgle ok 3-5 kucy-więc już następny mod to sprzęgło :mrgreen:
no i tak
Pierwszy pomiar czyli - ECu seria
Długi dolot
odetkany wydech i kolektor megan racing 4-2-1
tłumik M-tech bez zwężki
spalone sprzęgło
na monitorze pojawil sie wynik 110,2PS przy 6015 obr
Moment -141,6NM przy 5010 obr!!!!!! byłem w szoku !!!!
oczywiście pomiar powtarzalny i to samo
:mrgreen:
czyli wnioskując moge przyjąć ze na zdrowym sprzegle koło 115 ps ,a moment raczej bedzie taki sam - chodź i tak jest wypaśny 8)
drugi pomiar czyli
wszystko to sam
sprzegło jeszcze bardziej zaczeło śmierdziec :mrgreen:
tylko ecu ze zmienionym paliwkiem -ale niestety bez jakiego kolwiek "rozjeżdzania" czyli tylko wyciagnąć wsadzić :mrgreen: i zapolić
Moc 111,3 Ps przy 5920
moment 140,8Nm przy 4970
więc wnioski takie : sprzełgo do d.......
chip włożony na szybko wieć elektronika sie nawet nie "nauczyla"
1 ps więcej na chipie :twisted:
hehe i po chipie autko ma moment przy niższych obrotach uzyskiwany i tak samo moc
zmienie sprzęgło i myśle ze 115 pęknie
a co do Nm to już wiem czemu sie tak fajnie zbiera
a zapomniałbym jeszcze sprawdziłem jeden układ -bo szczerze niemiałem pojęcia co biore ,ale z tym drugim kupa na maxa 108hp i 132nm
fotki poniżej bedą
także tak jak myślałem -mocowo koło 115 psów ,ale z momentu to jestem happy hehe moment wyższy niz w seryjnym d16 z6 łolelelele
w końcu to 1.5 z 250 kkm przebiegu :mrgreen:
uff w końcu fotki
ps. ma ktoś sprzęgieło to sprzedania
seria :mrgreen:
chip trial
seryjny moment w D16Z6 to 142Nm przy 5200obr/minZamieszczone przez sajmon1100
http://www.hondapl.org/civic/danetech/sedan92-95.html
SPPJ Member